Men dei er knallfine til å lage eplemosav. Normalt er dette eit anna namn for sorten «Kvit Astrakan» – ein av dei eldste importerte eplesortane ein kjenner til her til lands
Ha eplemosen over i varme og kokte glass for å øke holdbarheten av syltetøyet. Når alle eplene er i kasserollen koker du opp vannet, og lar de småkoke seg møre på lav varme
Eplemosen fikk ett søtt rosaskjær av det røde skallet. Hjemmelaget eplemos. Dette var jeg veldig skeptisk på, siden jeg i utgangspunktet ikke liker eplemos
Avkjøl og ha over i porsjonsglass. Eplemos er fantastisk året rundt, men blir selvsagt best om det lages nå på høsten mens de Norske eplene er på sitt aller beste
Eplemos er så fantastisk enkelt å lage at jeg nesten ikke trodde det selv. Norske epler varierer så mye i syrlighet avhengigav hvor i landet de blir plukket, eplesort og hvor modne de er, at du skal aldri stole på sukkermengden som er oppgitt i oppskrifter
I løpet av 4 timar laga me eplemos, eplekake og muffing og hadde det veldig kjekt i lag. Dette er etter ca 30 min, kokte dei i ca ein time og så brukte me stavmiksar ("jokser litt"). Her er resultatet av 5
Avkjøl på rist. Eplemos med biter. Fyll på rene glass, avkjøl og sett på. Eplemos med biter. Avkjøl og fyll på glass eller små bokser, sett på lokk og oppbevar i
Er begynt i ny jobb og de pleier ha felles lunsj på et kontor i vår avdeling på fredagen. eplemos som jeg lager selv, for å ikke ha for mye sukker i den
-) Ettersom han var satt på røreoppgaven hadde han googlet oppskrifter på eplemos da jeg kom tilbake fra lekselesingen, og han kunne stolt meddele at vi hadde gjort helt rett i å tilsette vann
Bruk en stavmikser eller annet mose utstyr. Eplemos. Ta over i rene glass avkjøl og frys ned. Vimsemannen kjøpte to kasser med eple og vi har laget 11 liter eplemos
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.