1000 s
"middag til under hundrelappen", noe som tilsier at maten ikke bare er sunn og god, men også billig
Det du trenger er
500 g
torskefilet
200 g
poteter
1 løk
2 gulrøtter 1 fennikel
6 dl
grønnsaksbuljong
2 dl
fløte
1 ss
hvitvinseddik
1/2 ts
timian
Salt og pepper
1 ts
maizena
2
tomater
Del poteter, løk, gulrot og fennikel i passe store biter og kok dem møte i grønnsaksbuljong.
Ta opp grønnskaene og hell fløte i buljongen.
Her sier oppskriften at man skal bruke matfløte, men hjemme hos mamma har jeg lært at: "det finnes bare en fløte", så jeg brukte kremfløte i stedet ;). La det koke litt inn.
Smak til med hvitvinseddik, timian salt og pepper.
Rør maizena ut i litt kald vann og jevn sausen til passe tykk.
OVNSBAKTE MANDELPOTETERMandelpoteter. Skjær torskefilet i passene skiver og legg over grønnsakene. Fres grønnsakene i en panne med olivenolje og hele hvitløkfedd
Torskmed gode, norske grønnsaker i form er enkelt og godt. - Skjær torsken i serveringsstykker. - Rør inn hvetemel og spe med vann, melk og matfløte, litt om gangen
Legg fisken på toppen, krydre godt med salt og pepper og hell over saften fra sitronen. 700 g torskefilet1 gul løk i skiver1 fedd finhakket hvitløk3 gulrøtter i skiver7- 8 cherrytomater delt i to1 bukett brokkoli3 dl grønnsaksbuljong2 ss olivenoljesaften fra 1/ 2 sitronsalt og pepper(grønn pesto kan smøres på toppen av fisken om du vil for ekstra god smak)Kutt opp grønnsaker og legg dem i en ildfast form. Serveres med ris og en god saus til (eller om du vil bare bruke buljong kan du det) 700 g torskefilet
Byggotto medgrønnsaker. 700 g torskefilet (fersk el frossen og andre fiskeslag kan også brukes). 7 dl rå grønnsaker i biter (gulrøtter, brokkoli, sukkererter, vårløk)
Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pesto med en frisk smak av basilikum, toppe med salt bacon og bakes i ovnen med poteter og asparges
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.