I helgen inviterte jeg meg selv hjem til mine foreldre på middag og forlangte lutefisk. Til dessert hadde vi tilslørtebondepiker, noe som jeg føler hører veldig høsten til
Fordel utover et stykke bakepapir og avkjøl helt. Slik gjør du detSkrell epler og fjern kjernehus. Del epler i biter og kok opp med brunt sukker, vann og kanelstang
Det er nok på tide å innse at høsten er her for fullt. I dag tenkte jeg derfor å slå et slag for høsten ved å dele en sinnsykt god dessertoppskrift med dere, klassikerne tilslørtebondepiker
Tilslørtebondepiker tror jeg faktisk ikke jeg har spist siden jeg var liten. Jeg får nemlig mest lyst på dessert når jeg ikke har planlagt at jeg skal ha det
Legg den avkjølte eplemosen og brødkrommen lagvis i pene skåler og avslutt med krem påtoppen. Denne desserten gir nok mange av oss tanker tilbake til svunne tider på skolekjøkkenet
Tilslørtebondepiker er en velkjent norsk dessert som hører eplesesongen til. Man tager knust kavring, eplesyltetøy og pisket krem og legger lagvis i en skål
Del dei i passe store biter. Det er noko nøysamt over ”tilslørtebondepiker”. Kva med å bytte ut eplemosen i dei tilslørte bondepikene med heimelagde, hermetiserte plommer som har brukt hausten til å godgjere seg
Her kommer oppskrift påtilslørtebondepiker, en god, gammeldags og rimelig enkel høstdessert. Først litt strøkavring (griljermel og sukker), så litt eplemos - strø litt kanel over eplene og ha litt krem oppå dette
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.