Deilig blomkålsuppe er en middagsfavoritt for både store og små her i huset. Serveres med brød, og det sprøstekte baconet drysses over når du forsyner deg
Smak til med salt og pepper, server med sprøstekt bacon og litt godt brød til. Suppe er spesielt deilig nå om høsten som butikkene og kjellerne bogner med ferske norske grønnsaker
Resultatet ble en herlig pastarett med masse smak. Jeg hadde igjen noen rester av chorizo og bacon -og tenkte at det må da være en god smakskombinasjon
Hold sausen varm mens du legger baconbitene på en rist med bakepapir. Smak til sausen med pepper. Sett så risten inn midt i stekeovnen på full grill og stek baconet til det er sprøtt
Jeg har valgt å bruke en del sjalottløk i suppen, den kan gjerne erstattes med gul løk om ønskelig. Stek bacon og legg det til sides på litt kjøkkenpapir
Før i tiden ble blomkålsuppen laget med meljevning, og det er ingen ting i veien for å gjøre det, men selv synes jeg blomkålsuppen er aller best når suppen er kjørt glatt med en stavmikser og uten meljevning
Heimelaga blomkålsuppe er en slager og smaker nydelig desse kjølige høstdagane. Smakstilsett med kokosmelk eller fløte, gjerne litt ekstra krydder og urter
Dette spiste vi tidligere i uka, kremetblomkålsuppemedbacon og pannekaker til «dessert». Dette er for øvrig en super middag å ha på kjøttfri mandag også, bare å erstatte baconmed nøtter og frø ristet lett i panne med en klype salt
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.