Bland alt utenom kålen i en mugge, og la sukker og salt løse seg opp. Snu så ribbenmedsvoren opp, og bruk eventuelt sølvfolie til å underbygge den så overflaten blir jevn
Ribba lå medsvoren ned, og jeg helte i vann som sto til midt på ribba. Jeg hadde kjøpt en familieribbe, altså en ribbemed både en kotelettdel og en tynnribbedel
noKvelden i forveien gnidde jeg ribbenmed salt og pepper i massevis, + at jeg la på hele pepperkorn (Krydderia) og pakket den inn i aluminiumsfolie og lot den stå i kjøleskapet til neste dag, men dette må gjerne gjøres lengre tid i forveien
Legg ribbestykketmedsvorsiden ned i vannet(oppå grønnsakene og det) og la det steke i ca. Legg dem i en skål å server dem til maten, de er nå passelig myke og har fått en fantastisk god smak etter å ha ligget sammen med de andre grønnsakene ogribbe å godgjort seg i vannet
Servert med fløtegratinerte poteter, lammesaus og ovnsbakte grønnsaker ✿⊱╮✿⊱╮. Hvis du ikke har lammekrydder, så kan du smake til sausen med frisk eller tørr
(vannet skal såvidt stå over svorenog må koke) Noen bruker folie, det går som regel greit uten. Et alternativ er å rute svoren, gni inn ribbenmed salt og pepper et par dager før julaften, og oppbevare den i kjøleskap
Ta ut ribba, fjern aluminiumsfolien og snu ribba så den ligger medsvorsiden opp på en rist. I år ville jeg forsøke å lage ribbe på en annerledes måte, krydret med asiatiske krydder og utradisjonelt tilbehør
I påsken minnes vi Jesus som døde for alle mennesker for å gjenforene oss med Gud, tilgi oss ting vi gjør feil og gi oss håp og visshet om et liv etter døden
) De fleste ovner steker forskjellig, men denne måten er klassisk og har en tradisjon for å bli bra. Nå må du se om den begynner å «poppe» dvs at svoren blir sprø, gjør den ikke det bør du lufte ovnen litt, for å få ut litt damp
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.