Beregnet til ca. 4 personer, siden det vil være forskjell på hvor mye en ungdom spiser (om de kommer hjem til middag i det hele tatt he he) i forhold til et lite barn. Det kan være jeg har glemt noe, men det skal ikke være mye J
8
kyllingfileter (til baligryte og Carbonara)
4-6
torskefileter (til fiskepinner)
4-6 ørret
eller laksefileter (til steikt ørretfilet med eggeris)
800 g
kjøttdeig eller karbonadedeig (til karbonader)
1 pakke
bacon (til Carbonara)
. 500 g
pølser av god kvalitet (kikertersuppe)
1 lammesteik
ca.800 g -1 kg (til søndag)
1 pakke
fullkornsris eller den risen du ønsker å bruke ( til baligryte og steikt ørret)
2 røde
paprika
2
purreløk
1 pakke
gulerot
1 bunt
neper
2 brokkoli
2 bunter vårløk
1 stykke
sellerirot
Poteter
2 potter
koriander
1 potte
basilikum (kan sløyfes er til carbonara med kylling)
1
isbergsalat (eventuelt ferdig kuttet salat om du foretrekker det)
Cherrytomater
Kjøtt eller kylling buljong terninger (jeg anbefaler Knorr sin)
2 pakker
kikkerter
1 boks
usukkret ananas i biter (277g)
2 bokser
kokosmelk (a 400g)
1 pakke
maizena
1 pakke
setersmør (til steiking)
Brødrasp (tåler du ikke hvetemel/gluten så kjøp glutenfri)
Salt
Pepper
Karri
1 pakke
grov pasta (tåler du kke hvete/gluten må du kjøpe glutenfri pasta)
12
egg (til steikt ris og Holladaise saus og fiskepinner og karbonader)
Ønsker du ikke å lage Hollandaisesaus kan du kjøpe posesaus
Ønsker du å lage sausen trenger du hvitvinseddik
1 flaske
rapsolje
1
parmesanost
Saus til lammesteiken eller ønsker du å lage den selv, da trenger du brunost eller geitost, timian, fløte og sukkerkulør
Ferdig aioli eller ønsker du å lage den selv, da trenger du majones+ lime+hvitløk+ cayannepepper(+ rømme kan sløyfes)
Nå skal det jammen meg smake med noen sunne gode middagsretter, fri for ribbefett, smør og fløte. Lommeboken vil også sette pris på denne ukemenyen, billig kyllingkjøttdeig, grønnsaker, magert svinekjøtt, kylling og fisk
Pasta med kjøttboller. Skreiloin med deilig tilbehør. Posted by Torill Anita. Tweet. Så er vi inne i den siste uken i januar og vi har bare en vintermåned igjen før det blir vår Jeg er fortsatt inne i en periode hvor jeg ikke har lyst på så mye kjøtt, men mer kylling og fisk
Håper dere har lagt bak dere ett fint år med mange gode opplevelser. Nå starter vi med blanke ark, håper det blir ett år medmedvind, selv om det antagelig kommer litt motvind også, That's life
Aspargesbønner med Peanut Drizzle. Ukemenyer. Falafel i pitabrød medhvitløksrømmedressing. Ovnsbakt mascarponelaks med sitron og friske grønnsaker i folie
Nå er det vel snart skoleferie for mange -og sommerferien nærmer seg med stormskritt. Varme eller kalde dager, mat må vi ha åkke som -og hvis du planlegger ukemenyen blir hverdagen litt enklere
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.