MAt

MAt

  • 21 Oppskrifter
Biff med fløtegratinerte poteter og soppsaus

Biff med fløtegratinerte poteter og soppsaus

Ha i tomatpuréen og la frese litt. )4 biffer400 g champignon1 liten løk1-2 hvitløksfedd1 ts tomatpuréca 2 dl fløte3-4 ss crème fraîche eller seterrømmeen dæsj worcestershiresaus8-10 poteter1 løk3-4 hvitløksfedd1 kartong fløtesalt/pepperrevet ostSoppsaus. 1 ts tomatpuré
Familiens Biff Stroganoff

Familiens Biff Stroganoff

Tilsett sukker, paprikakrydder, sennep, tomatpuré og rømme. 5 ss tomatpuré. 5 ss tomatpuré. Stroganoff er en god gryterett å varme seg på i kalde vintermåneder
Lørdagsmiddag, mexicansk pannekake a la Lenelene

Lørdagsmiddag, mexicansk pannekake a la Lenelene

Pannekaker. Så enkelt og så godt. DMexikanske pannekaker er en hit er i huset. Det er enkelt nok, og det går an å lage det klar på forhånd hvis du feks skal ha gjester
Laksemiddag på under 10 minutt

Laksemiddag på under 10 minutt

1 matskei finhakka persille. 1 matskei finhakka persille. Fersk laks, friske grønsaker og nudlar. Så godt, så enkelt
BOLINHOS– KLIPPFISKBOLLER

BOLINHOS– KLIPPFISKBOLLER

Server med tomatsalsa, oliven og rømme 3-4 personer. Norsk klippfisk er en berømt eksportvare, hvert år skipes det ut utallige tonn med klippfisk av ulik kvalitet og mye av klippfisken havner i fiskedisker i Portugal, Spania og Sør Amerika
Komler, svineknoke og kålrot-/gulrotpuré

Komler, svineknoke og kålrot-/gulrotpuré

Reneste høytidsmat her i huset. Å like komler er en tilvenningssak hvis man ikke er oppvokst med det. Det tok noen år før jeg helt skjønte hensikten med å blande deilige poteter med mel til faste klomper
Tradisjonell norsk ertesuppe

Tradisjonell norsk ertesuppe

Vinteren er en ypperlig tid for norsk tradisjonsmat. Ertesuppe serveres med annen spekemat som vossakorv, spekeskinke eller lignende og eventuelt litt godt brød
Hjemmelaget Biff Stroganoff

Hjemmelaget Biff Stroganoff

Tilsett sukker, paprikakrydder, tomatpurè, sennep, rømme og matfløte og rør god sammen. - 5 ss tomatpurè. - 1 dl matfløte. 5 ss tomatpurè. 1 dl matfløte
Høstsuppe à la 1814

Høstsuppe à la 1814

Originaloppskriften spesifiserer ikke type oksekjøtt. Vi valgte høyrygg, og skar beina fra og lot dem koke med i kraften

Biff Saltimbocca

Er særdeles glad i og inspirert av Manuela Kjeilen for Cupcakedelen av bloggen min Alle hennes bøker anbefales på det varmeste til alle som er glad i mat og baking
Gaeng Keo Wan Gai

Gaeng Keo Wan Gai

 Kjæresten min ynskte seg thaimat i går, og sjølv om eg har lagd thaisuppe før så måtte eg ut i den store verda for å finne inspirasjon
Indisk kyllinggryte

Indisk kyllinggryte

person1 løk, finhakket 1 chili, finhakket 2 fedd hvitløk, finhakket 1 boks hakkede tomater5 dl tyrkisk eller gresk yoghurt (cirka)1 ts malt ingefær1 ts paprikapulver1 1/2 ts currypulver1 ts garam masala1/2 ts malt korianderLitt saltStart med å dele kyllingfileten i firkanter og stek denne. 1 boks hakkede tomater
Indisk kyllinggryte

Indisk kyllinggryte

no, lovte jeg minstemann at vi skulle lage indisk mat til middag på fredagen som var. Alle i familien er glade i indisk mat, så det gjorde ingenting å ha indisk gryte på vår tacodag
Indisk på menyen

Indisk på menyen

Jeg elsker indisk mat ♥. Tilsett hakkede tomater (sil av mestepartn av tomatjuicen. Deretter har du i hvitløk, ingefær, tomatpure og gurkemeie/indisk safran
Scampi med asiatiskinspirert marinade

Scampi med asiatiskinspirert marinade

Tilsett tomatpurè, soyasaus, eddik/lime og sukker. 2 ss tomatpure. 2 ss tomatpure. Ei herlig dame jeg kjenner i Bergen har gitt meg grunnoppskriften på den marinaden jeg bruker som utgangspunkt når jeg lager denne scampiretten

Jerk chicken à la Gordon

Kylling som er marinert i den berømte Jerk saucen fra Jamaica. Chili. Chili er en viktig del av marinaden og bestemmer styrke selv gjennom valg av type chili og hvor mye du har oppi
Guacamole

Guacamole

 Guacamolen brukes som tilbehør til mat eller som dipp.  Skrap innmaten ut av skallet med en skje og mos med en gaffel
Meksikansk i alle land

Meksikansk i alle land

Familien vår har ein tendens til alltid å ville spise meksikansk mat. Ha i tomatane og den hakka vårløken
Quesadilla

Quesadilla

Da er det lite energi til å lage superavansert kveldsmat. ca 3-4 ss matfløte. ca 3-4 ss matfløte. Da jeg satte dette på bordet en kveld fikk jeg høre følgende