Mine Favoritter

Mine Favoritter

Mine Favoritter
Slik rir du med lammesadel

Slik rir du med lammesadel

Velkommen til lam-kveld, der du får lære å grille lammesadel. Tilbehør er kokt makaroni blandet med ferdig arrabiatapasta
Glutenfrie boller

Glutenfrie boller

Gjærbakst er egentlig ikke min greie. For det første er det vanskelig med gjærbakst, og det blir ikke lettere uten gluten
Mitt første døgn med Thermomix

Mitt første døgn med Thermomix

For henne er det et håndverk som tar tid å lage - og mine var laget på et blunk og smakte like godt. Thermomix - selve ordet får kokker av alle nivåer, fra hobbynivå til proffer med stjerner i Michellin-guiden, til å sikle og folk flest til å se ut som spørsmålstegn
Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

Jeg har ikke laget løksuppe mange ganger, og det er ganske enkelt fordi jeg er en utålmodig person. Steke løk er tidkrevende om du skal få den rette smaken og konsistensen, og det passer meg dårlig å stå ved gryta så lenge
Tomatsuppe

Tomatsuppe

Så godt, og så enkelt. Igjen imponerer thermomix med å levere helt jevn og glatt suppe selv om tomatene kokes med skall og det hele
Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Bondeomelett i ovnen

Bondeomelett i ovnen

Akkurat som den enkle omeletten, kan bondeomeletten gjerne lages med det du har av rester. Et par kokte poteter, litt løk, litt pølse eller bacon, gjerne toppet med ost
Gul ertesuppe

Gul ertesuppe

Gul ertersuppe er en sjelden gjest hos oss, men jammen er det godt med den gammeldagse husmannskosten av og til, man må bare huske på å legge i vann ertene kvelden før

Crispy duck

Samboeren min elsker crispy duck. Og det er blitt hans spesialitet hjemme. Når vi er ute og reiser, er det spennende å prøve forskjellige varianter, og ingen er like
Andebryst i appelsinsaus

Andebryst i appelsinsaus

Denne oppskriften på andebryst har en fantastisk god saus med smak av appelsin, karamell og balsamico
Klin kokos steinbit med tang!

Klin kokos steinbit med tang!

Men for all del, – saken smakte mineraler. Det hadde en lett konsistens, men var veldig smakssterkt uten at det var noen spesiell smak som dominerte i smaksinntrykket
Lutefisk servert med sennepsaus og ertepure

Lutefisk servert med sennepsaus og ertepure

Beregn 700 g lutefisk pr personDen saltes 1 time før steking, bruk 1ss salt pr kg, legg skinnsiden ned i langpanna, ikke skyll av saltet før den stekes
Churros

Churros

Churros finner vi som regel når vi er i varmere strøk på ferie, men aldri glutenfrie, det er veldig trist for det er jo så deilig
BOKNAFISK

BOKNAFISK

NORDLANDSKYSTENS GOURMETEVENTYR. Boknafisken regnes ofte for å være juvelen i Nord Norges matskattkiste,
Piggvar med godt tilbehør

Piggvar med godt tilbehør

Her kommer oppskrift på middagen jeg servert igår. Hadde piggvar filet i fryseren og den ble gårsdagens middag
Komler, svineknoke og kålrot-/gulrotpuré

Komler, svineknoke og kålrot-/gulrotpuré

Å like komler er en tilvenningssak hvis man ikke er oppvokst med det. Det tok noen år før jeg helt skjønte hensikten med å blande deilige poteter med mel til faste klomper