4 personer
Tid: ca 45 minutter Det er tid for skrei, og det var laaaaang kø hos fiskehandleren i dag. Jeg er tydeligvis ikke den eneste som vet å sette pris på skreien, ikke så rart egentlig, vi snakker om en av de beste råvarene Norge har å by på. Jeg er imidlertid ikke så keen på lever og rogn, jeg foretrekker fiskekjøttet. Kokt skrei er godt, bevare meg vel, men det finnes andre og mer spennende måter å tilberede den på. Her kommer et (etter mitt skjønn) usedvanlig godt eksempel på at skrei kan gjøre hverdagsmaten til et festmåltid. Glem kjip og oppskrytt norsk oppdrettslaks, her er det fantastisk villfisk som gjelder.
1 kilo
skreifilet med skinn (eller torsk)
eller
1 kilo
rotgrønnsaker av ymse sort (jeg brukte kålrot, sellerirot og søtpotet)
Dill
God olivenolje
Hvitvinseddik
Pepper
Salt
6 minutter
på skinnsiden først, så snu og steke ca
Torsk er noe av det beste jeg vet ogovnsbakte rotgrønnsaker både ser og smaker fantastisk godt, når det da i tillegg serveres med stekt bacon til, blir dette et eventyrkig godt måltid
Enkel, grei og veldig god torskemiddag. Knus fetaosten med en gaffel eller kniv og bland den i sausen. Her med litt fløtestuet spinat, men det trengs ikke
Pannestekttorsk er så godt at du kan servere det til hvilken som helst anledning ogmed tilbehør som ertepuré og ovnsbakt fenikkel er det både sunt og kjapt å lage også
Kjør grønnsaker og buljong til suppe med blender eller stavmikser. Det burde hvert to, men la oss være realistiske og heller gi oss selv et klapp på skulderen om det blir sånn
Og man kan vel si at det som fungerer med skrei fungerer like så godt til torsk, selv om man heller skulle ønske at man fikk tak i skrei, da sesongen er noe begrenset
Finn fram ingrediensene (minus koteletter og spicy eplegelé, Oppskrift med disse, kommer her). De jeg har med i denne oppskriften passer veldig bra å ovnsbake
Server torskmed bacon og bønnestuing. Skyll saltet av torsken, og tørk den godt. Vi har imidlertid fått veldig sansen for ryggstykker av torsk fra Findus
Den nøytrale torskefileten går godt sammen med det meste av tilbehør så jeg valgte å bruke pesto med en frisk smak av basilikum, toppe med salt bacon og bakes i ovnen med poteter og asparges
Tilsett vin, tomaterog vann. Gni inn skankene med salt og pepper. Ha over grovhakket løk og hvitløk. Brun dem raskt i en varm stekepanne med litt olje og legg dem i en ildfast form
Ha brokkoli og balsamicobakte cherrytomater rundt og topp fisken med litt sprøstekt chorizo. balsamico, balsamicobakte cherrytomater, brokkoli, chamoignon, chorizo, festmat, festmat med fisk, fisk, fiskemiddag, fløte, fløtechamoignon, gjør hverdagen til en fest, helgemiddag med fisk, hverdagsmat, hverdagsmiddag, pannestekt fisk, pannestekttorsk, pannestekttorskmed tilbehør, sjampingjong, sjampinjong, torskmed chorizo, torsk til fest, torskemiddag
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.