Salt karamell og sjokoladeterte
BAKERINNENS BETROELSER
BAKERINNENS BETROELSER
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Med en liten sammenkomst 1. mai hvor reker ble servert til kvelds ble denne terten laget som dessert. En sprø tertebunn fylles med salt karamell og deilig sjokolade på toppen. Syndig og godt, og karamellen ble dødsgod. Jeg liker kaker som ikke nødvendigvis tar 8 timer å lage, for da blir også terskelen for å hive seg rundt noe lavere. Jeg hadde det nemlig travelt i konfiramsjonsforberedelser Jeg har et svakt punkt for terter og paier. Det er noe med disse sprøe paiskallene som kan fylles med alskens av godsaker, og denne ble en innertier blant mine venner. Vi var 12 stykker og samtlige mmmmm`et seg gjennom den. Nå er det jo en hvis fare for at de ikke torde noe annet;)
  • Tertebunn
  • 120 g romtemperert smør
  • 60 g melis
  • 180 g hvetemel
  • 20 g eggeplomme (1 stk)
  • 150 g fløte (1,5 dl)
  • 60 g smør
  • 1/2 vaniljestang 125 g glukose
  • 200 g sukker
  • 1/2 ts salt

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.