Kaker, terter, paier og kjeks

Kaker, terter, paier og kjeks

Raw Kiwi og banan terte – helsemat i kakeform

Raw Kiwi og banan terte – helsemat i kakeform

Idag tenkte jeg å dele en kjempe enkel og god raw kake alle kan få til. Ja, for ikke bare smaker den godt, den er rett og slett supersunn med sine naturlige ingredienser
Banankrem-pai

Banankrem-pai

Her i huset spiser vi mye banan, og jeg tenkte det var på tide å lage en kake med krem basert på banan
Ostekake med rabarbra – lavkarbo

Ostekake med rabarbra – lavkarbo

Som barn nappet vi opp små planter som vi renset og skrelte. Det var frydefult søtt og surt på en gang
Rabarbrakake med mandelsmør...

Rabarbrakake med mandelsmør...

Mandelsmøret gjør at denne kaken får en fantastisk konsistens, og blir saftig og god. Denne kaken holder seg fersk og god lenge, og er også fin å fryse
Mamma's rabarbrapai

Mamma's rabarbrapai

Del opp rabarbraen i biter og ha det sammen med sukker i en kjele. Sett så kjelen tilbake på platen, og la det tykne
Toves rabarbrakake med vaniljekrem

Toves rabarbrakake med vaniljekrem

Det er vel ikke noen vits i å gi seg på kakefronten med det første, og det er på tide å ta fram denne kaken i rampelyset igjen, noe som passer fint i disse tidlige rabarbratider
Jordbær/rabarbra pai

Jordbær/rabarbra pai

Glutenfri jordbær og rabarbrapai med hjemmelaget vaniljekrem. Om du bruker fryste bær er det lurt å ta de ut av fryseren kvelden før, putt de i et dørslag over en bolle, så de tiner og all saften får renne av, så ikke paien blir bare suppe
Sitronterte

Sitronterte

Det er en basic tertebunn med en sitronkrem inni og et lag med marengs på toppen. Tertebunnen bør du lage kvelden før og ha i kjøleskapet natten over
Sitronterte à la Marco Pierre White

Sitronterte à la Marco Pierre White

Del vaniljestangen på langs og skrap ut de små svarte frøene i en bolle. Tilsett resten av ingrediensene til deigen og la det stå kaldt et par timer
Salt karamell og sjokoladeterte

Salt karamell og sjokoladeterte

Jeg hadde det nemlig travelt i konfiramsjonsforberedelser Jeg har et svakt punkt for terter ogpaier
Potetterte

Potetterte

 eller som tilbehør til kjøtt og fisk. dobbelt så mye mel som smør litt salt og litt kaldt vann.  Del smøret opp i biter, og ha alt i en matblender
Snickerskake

Snickerskake

Når marengsen kan stå av seg selv tilsetter du knuste ritzkjeksog peanøtter, ven det forsiktig inn. I slutten av påskeferien lagde jeg denne Snickerskaken på bestilling, og siden jeg fikk så gode tilbakemeldinger tenkte jeg å dele oppskriften med dere
Sitronterte med italiensk marengs

Sitronterte med italiensk marengs

Sitronterte er søt og sur og kjempegod.  siden fyll og topp er så søtt. Bland sitronskall, saft, sukker, egg og fløte
Gresskarpai / Pumpkin Pie

Gresskarpai / Pumpkin Pie

(English below) Her ja, da fikk jeg gjort det også. Endelig en gang fikk jeg somla meg til å lage Gresskarpai eller Pumpkin Pie som er en amerikansk kake / dessert som tradisjonelt blir laget på denne tiden av året, altså rundt Halloween og Thanksgiving
Kjempegod bursdagspai med bær

Kjempegod bursdagspai med bær

smeltet, mens du blander inn havregrynene og sukkeret. Fyll opp skallet med bær, smuldre havregrynblandningen og resten av paideigen jevnt over
Søtpotetpai Glutenfri og laktoseredusert

Søtpotetpai Glutenfri og laktoseredusert

Denne har jeg hatt lyst til å lage lenge, og endelig kom anledningen. Vi hadde invitert noen gode venner og min mann Kristian disket opp med en herlig forrett og hovedrett (han har egen sous vide blogg med fantastiske retter sviddaa
Sarah Bernard med suksesskrem

Sarah Bernard med suksesskrem

Desember er det stort sett forkjølese- og influensatid med barn i hus. Sarah Bernard ble det i hvertfall og det kommer noen godbiter de nærmste dagene også
Eplekake med vaniljekrem

Eplekake med vaniljekrem

Mmm, nå skal det bli eplemos, eplesaft, epledesserter ogeplepaier framover. Tre-åringen og jeg har nemlig høstet epler og bakt eplekake