Kjøtt

Kjøtt

  • 18 Oppskrifter
Thaimarinert ytrefilet av svin

Thaimarinert ytrefilet av svin

Nytt år, sunne trender. 600gr ytrefilet av svin. Salt. Pepper. Marinade. Saften av 1 lime. 3 ss soyasaus. 2 ss soyaolje
Saftigaste svinenakken vest for Svinesund

Saftigaste svinenakken vest for Svinesund

I staden har dette utmerka kjøttet – med flotte render av passe mykje feitt – blitt skiva opp og grilla nokre minutt til eit ganske seigt resultat som nakkekotelett
Brasiert svinekam

Brasiert svinekam

Gjerne gni det inn i kjøttet. Når så dette er gjort heller du på varmt vann slik at det dekker kjøttet sånn akkurat

Svinekam med paprikasaus

Hugg kjøttbenet i mindre stykker. Gni kjøttet utvendig med salt, pepper og paprikapulver og legg det på rist over langpannen
Rødvinsbrasert svinestek vers.2

Rødvinsbrasert svinestek vers.2

Svinekjøttboller i spicy tomatsausTest. Av og til blir en oppskrift bedre med tiden. Nye ideer, og lysten på variasjon skaper utvikling
Røkt svinekam med tomat pesto

Røkt svinekam med tomat pesto

Tex-Mex svinekotelettGratinert pasta med svinekjøttdeig og squashDel på. Da har den røkte svinekammen kommet på tilbud

Glasert svinekam

Skrap kotelettbenene rene for hinner og fett. Skjær av svoren og pensle fettsiden med smeltet ripsgelé som er smakt til med presset appelsinsaft

Estragonspekket svinekam med spennende grønnsaker

Gni kjøttet inn med salt og pepper. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet med en bomullstråd, e. 1 ½ time til kjøttet er gjennomstekt (termometer på 76°) og grønnsaker og poteter er møre
Røkt svinekam med tomatsaus

Røkt svinekam med tomatsaus

Kraften fra kjøttet. Kraften fra kjøttet. Dette er typisk søndagsmiddag og tar ca. 2 1/2 time å lage. Til gjengjeld er det fantastisk godt
Franskmarinert svinekam

Franskmarinert svinekam

Kjøtt som skal marineres syntes jeg er best å gjøre dagen før, da får smakene satt seg godt inn i kjøttet
Svinekam med rotgrønnsaker i eplecider

Svinekam med rotgrønnsaker i eplecider

Kjøttet smakte veldig friskt og ikke utpreget søt eplejuice. Ved å steke svinekammen på ribbevis a la Hellstrøm i deilig og frisk eplecider fra Askim Frukt- og Bærpresseri forvandler man et stykke kjøtt til 29 kroner kiloen om til et festmåltid
Asiatisk oksegryte med nudler

Asiatisk oksegryte med nudler

Stek på høy varme til kjøttet er brunt. 10 mellomstore sjampinjong, skåret i skiver2 ss olje500 g ytre eller indrefilet av okse, skåret i tynne strimler1 løk i tynne ringer2 hvitløkfedd, finhakket1 grønn paprika, skåret i biter1 stilk stangselleri, skåret i skiver på skrå1/2 agurk, skallet og frø fjernet, skåret i ujevne biter1-2 ss grønn karripaste (denne kan være litt sterk for "sarte" ganer)3 dl kjøttbuljong1 ss (liten) maizena (rørt ut i buljongen)4 ss soyasaus uten salt2 ss oystersaus2 sp søt soyasaus4 sp finhakket thai-koriander og thai-basilikum (eller kun vanlig koriander)Kokte risnudler (mengde etter ønske)Stek kjøttet i oljen, i en wok eller en stekepanne. 3 dl kjøttbuljong