I staden har dette utmerka kjøttet – med flotte render av passe mykje feitt – blitt skiva opp og grilla nokre minutt til eit ganske seigt resultat som nakkekotelett
Skjær deretter av fettet som ligger som et lokk over kjøttet på andre siden. Inni der kan det være en del kjøtt, og dette skal jeg bruke til ertesuppen i morgen
Gni kjøttet inn med salt og pepper. Fest 4-5 kvister frisk estragon til kjøttet med en bomullstråd, e. 1 ½ time til kjøttet er gjennomstekt (termometer på 76°) og grønnsaker og poteter er møre
Kjøttet smakte veldig friskt og ikke utpreget søt eplejuice. Ved å steke svinekammen på ribbevis a la Hellstrøm i deilig og frisk eplecider fra Askim Frukt- og Bærpresseri forvandler man et stykke kjøtt til 29 kroner kiloen om til et festmåltid
Stek på høy varme til kjøttet er brunt. 10 mellomstore sjampinjong, skåret i skiver2 ss olje500 g ytre eller indrefilet av okse, skåret i tynne strimler1 løk i tynne ringer2 hvitløkfedd, finhakket1 grønn paprika, skåret i biter1 stilk stangselleri, skåret i skiver på skrå1/2 agurk, skallet og frø fjernet, skåret i ujevne biter1-2 ss grønn karripaste (denne kan være litt sterk for "sarte" ganer)3 dl kjøttbuljong1 ss (liten) maizena (rørt ut i buljongen)4 ss soyasaus uten salt2 ss oystersaus2 sp søt soyasaus4 sp finhakket thai-koriander og thai-basilikum (eller kun vanlig koriander)Kokte risnudler (mengde etter ønske)Stek kjøttet i oljen, i en wok eller en stekepanne. 3 dl kjøttbuljong