Cupcakes er egentlig ikke så veldig mye mer enn muffins med en fyldig krem på toppen. Da vi var i New York og New England for snart 2 år siden hadde vi mange kulinariske opplevelser
Amerikanske muffins, eller cupcakes, er et herlig lite måltid. I motsetning til små muffins som man får i barneselskap og lignende, er amerikanske muffins store, saftige og fylt med mye godt
Her er en oppskrift på knallgode blåbærmuffins, en av mange ting blåbær kan brukes til. Blåbærmuffins(12 stk)2 egg2 dl sukker1,5 dl yoghurt naturell90 g smeltet smør5 dl mel2 ts bakepulver2 ts vaniljesukker2 dl blåbær Pisk eggene lett sammen i en kjøkkenmaskin, skru opp hastigheten og tilsett sukker litt etter litt. Tilsett yoghurt og avkjølt smeltet smør og vend det forsiktig inn med slikkepott eller på lav hastighet med maskinBland mel, bakepulver og vaniljesukker Vend alt forsiktig inn slik at alt er blandet, men ikke mer Ha bærene i røra Rør så lite som mulig slik at ikke bærene ikke farger hele røra Fordel former i et muffinsbrett Fyll hver form med ca 2 ss røre Stek på 175 grader i 20-25 min Smaker så godt nybakt. Muffinsene kan fint holde seg et par dager i kjøleskap eller de kan fryses 100 g blåbær
Disse muffinsene er mørke, søte og syndige – tilsynelatende. Jeg har brukt det amerikanske sjokoladekaketrikset med å bruke eddik og natron som hevemiddel, det gir ekstra mørke muffins med en fin tekstur