Julebaksten som minner meg mest om min barndoms jul er uten tvil risboller. De smaker av barnslige forventninger og gir meg ekstra lyst til å knipe på pakkene under treet
Jeg startet med en glutenfri variant av karamellpinner. Trykk hver pølse litt ned, pensle med pisket egg og strø over grovhakkede valnøtter og perlesukker
I delfiakake brukes tradisjonelt Per- eller Mariekjeks, men de glutenfrie mariekjeksene jeg får tak i inneholder melk, så jeg bruker glutenfrie havredigestivekjeks
Dekk to stekeplater med bakepapir og bruk to barneskjeer for å sette marengs på bakepapiret. Disse marengsene smakte jeg for første gang hos svigermor i fjor, de er sprø og seige og smaker av deilige valnøtter
Det finnes oppskrifter på krumkaker som kun har mel, sukker og surfløte, og jeg mistenker at det vil være vanskelig å få til glutenfrie krumkaker med en slik oppskrift
Oppskriften er fra Wenches kjøkken (trykk HER), med noen endringer. Jeg har brukt denne oppskriften tidligere, med like godt resultat- da lagde jeg solskinnsboller
Den originale oppskriften er imidlertid med kremost, og da ble nerden vekket i meg. I dette tilfellet trenger man noe med tilnærmet likt utseende som kremost
Nå er ikke jeg akkurat på en lavkarbo diett, men visst en vil kose seg litt i hverdagen er det jo kjekt om kosen kan nytes med god samvittighet, ikke sant
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.