Formkake er kanskje i utgangspunktet et litt kjedelig bakverk, men den trenger ikke å være det, for det finnes så uendelig mange muligheter for å variere kaken
Her kommer første oppskrift på godteri og bakst til jul, nemlig julemarsipan. Denne oppskriften er en litt sunnere, vegansk variant av den tradisjonelle marsipanen
Line the big tray that comes with the oven with baking paper (mine is 36 x 42 cm, or 14" x 16") (if I make half the portion I use a tray 26 x 39 cm, or 10" x 15")
Eg veit at det står mange lite brukte brødbakemaskiner rundt om i heimane. Mi tredje av same slag er i bruk kvar einaste dag, om eg då ikkje bakar etter andre metodar
Dagen startet fredelig under adventsstjerna, med hyggelig lørdagsfrokost. Te og ristet loff. Loffen bakte jeg i går, etter oppskrift fra "Den rutete kokeboken", skrevet av nasjonens felles matmor Ingrid Espelid Hovig
Min farmor lager verdens beste vannbakkels. Og heldigvis deler hun gjerne oppskriftene sine. Jeg lagde disse forrige helg og de ble helt som farmor sine
I går kveld lagde jeg vannbakkels, her er step by step fremgangsmåte til dere. Jeg skriver også på engelsk i dag siden min lærer Adrienne så gjerne ville prøve oppskriften