Hvitsaus, også kjent som bechamelsaus, er en av basissausene i det franske kjøkken. Bechamelsaus er også vanlig innen italiensk matlaging, og er en viktig ingrediens i for eksempel lasagne
Pisk krem Vend inn ferdigpisket krem med en slikkepott og sett denne til avkjøling til dagen etter. Snitt vaniljestangen i to og dra ut innholdet med en skje
Smak til med muskatnøtt Smelt smør Rør inn mel. Veldig enkelt, og mye bedre en posesausen1 ss smør2 ss hvetemel4 dl melk1/4 saltSmak til med muskatnøtt Smelt smør Rør inn melRør inn melk, salt og muskat og kok opp til det blir tykk konsistens 1 ss smør
Smak deg til med litt himalayasalt, revet muskatnøtt,og litt hvitløkspulver om du vil. Sausen tykner ganske fort, så spe på med mersoyamelk om du vil ha den tynnere
Torsk dampet i hvitsausmed rotgrønnsaker og poteter. I tidsklemma er det selvfølgelig mulig å jukse med posegrønnsaker av typen lapskausblanding og posesaus, men jeg tror ikke det går noe kjappere
Begynn medkjøttsaus, drisle over tynt lag hvitsaus og lasagneplater. HVITSAUS. Fres mykt i olje og tilsett finhakket hvitløk, squash i terninger og kjøttdeig
-) Sausen må ikke være for tykk, som vaniljesaus, kanskje, så prøv deg frem med melkemengden. Smelt smøret i kjele, rør inn hvetemelet og spe med litt og litt melk mens du rører ekstra godt
Jeg serverte retten med ovnsbakte poteter og noen friske jordbær. Hvitsaus *. Smelt smør i en kjele, rør inn hvetemel og spe med melk, litt og litt om gangen
Her er en rask god gryterett, laget med det som er for hånden. Og selv om det er selvmotsigende i forhold til navnet gryterett, bruker jeg som oftest en litt dyp stekepanne
Ved servering la fisken renne litt av seg, legg på tallerken med søtpotetmos, hvitsaus og poteter. Bildene nedenfor viser middag med selvfisket torsk, servert med kokte grønnsaker og hollandaisesaus
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.