Denne suppen er utrolig lun og passer perfekt som middag både høst og vinter. Det ser ut til at det ikke eksisterer et godt norsk navn på butternut squash
Husk og ta vare på vannet du koker blomkålen i, denne vil bli god i suppa. God kveld alle sammen. Som jeg ofte nevner i oppskrift innleggene mine bruker jeg ikke noen bestemte mål, jeg bare heller oppi og smaker meg frem til jeg er fornøyd, jeg synes maten blir best da jeg slumper
Kål - jeg har brukt hodekål, men spisskål fungerer også flottSmørPepperHvitløk, finhakketChili, finhakketParmesanDel kålen i strimler og legg i en form
Flaskegresskar, også kjent som butternut squash er en fantastisk grønnsak. Du får dem i grønnsaksbutikker over hele Oslo, og sikkert på mindre steder også
Ingredienser1 stor aubergin3 tomatere (like radius som auberginen)1 ts salt2 hvitløks båter2 ss fersk basilikum4 ss vegetar olje1/2 lime1 liten løkca 50 g feta ostKjør hvitløk, basilikum, lime og olje sammen i en blender. Legg saltet over auberginene, og la de stå i ca 30 min, til de har sluppet ut vann (slik bildet viser). Legg på en skive tomat etter fulgtav noen løkskiver og ca 1 ts fetaost
Godt. Og en syrlig dressing som setter smakløkene i gang. Salt og pepper. Finhakk, selleri og sopp. ha i litt mer olje, sleng i blomkål og sukkererter,