Jeg har delt ingredienslisten i 3 deler; kakebunn, bananfyll og karamell. Du trenger
Kakebunn
25 g
mandler
25 g
Hasselnøtter
1 ts
natron/bakepulver
30 g
brunrismel
30 g
Havre mel (eller havregryn melt til pulver)
40 g
kokossmør/kokosolje
1/8 ts
salt
1/2 ts
kanel
45 g
sukrin gold
8 g
linfrø (2 1/2 ts)
35 ml
Vann (2 ss + 1 ts)
litt Kakaosmør
Bananfyll
2 middels
modne bananer ( skrelt vekt 270g )
15 g
peanøttsmør (eller andre nøttesmør)
30 g
valgfritt mel (feks brunrismel)
5 g
Linfrø (2 ts)
30 ml
vann (2 ss)
Karamell
110 g
Kokoskrem 110g ( full fett kokosmelk i kjøleskapet over natten, det hvite laget på toppen tas av og brukes)
25 g
Kakaosmør
65 g
kokossukker eller daddelsukker
Vaniljestang på ca 3 cm 1/2 ts havsalt
Tips: Uten kakaosmøret blir denne karamellen flytende, som saus. Perfekt til desserter som is!
Du trenger også litt grovt havsalt eller flaksalt til overflatedekorasjon
Slik lager du kaken
Forberedelser: Ta skallet av mandlene og hasselnøttene ved å bløtlegge dem i varmt/kokende vann sammen med litt natron i 3-5 min Tøm så av vannet. Nå skal nøttene lett kunne skrelles.
Kan lages melkefriogså, bare bytt ut smøret. Ingredienser. - Smelt smøret- Visp eggene i en bolle- Tilsett alt det tørre- Hell soyamelka oppi smøret- Hell smørblandingeni bollen- Rør godt sammen
Jeg har løpt forbi de x antall ganger iskogen uten å i det hele tatt smake på de. #mat #glutenfri #vegansk #vafler #økologisk #kosthold #helse #sunn #blåbær
Jeg har i denne oppskriften blandet sukker ogsukrin gold for å unngå den metalliske smaken av sukrin, men vil du ha den søtere tilsetter du mer sukker eller sukrin gold
Du kan egentlig putte veldig mye forskjelligi vårrullene etter eget ønske, men her kommer jeg med en kombinasjon som jeg selv liker godt og som er lett å lage
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.