Mine Favoritter

Mine Favoritter

  • 37 Oppskrifter
Mine Favoritter
SJOKOLADEKAKE

SJOKOLADEKAKE

Dette er min favorittoppskrift på sjokoladekake. Kaken veldig enkel å bake. Jeg bruker en form som er 25 x 35 cm
Eplekake med vaniljekrem

Eplekake med vaniljekrem

I dag har bloggen min passert helt utrolige 1 million visninger. Vanvittig gøy at så mange følger meg om dagen
Enkel eplekake

Enkel eplekake

1 porsjon. 150. gr. smør eller margarin. 225. farin. 3. stk. egg. 200. hvetemel. 1. ts. bakepulver. 1,5. ss. kanel. epler. Pynt. mandelflak
Enkel formkake

Enkel formkake

Dette er en helt vanlig formkake. Den er saftig og kraftig og smaker litt av vanilje. Fordelen med den er at den kan "sprites opp" til å bli nesten et bløtkakestykke hvis du serverer den med en kremklatt og litt friske bær på toppen
Enkel Konfektkake

Enkel Konfektkake

Enkel Konfektkake. 100g Smør. 3dl Sukker. 2ts Vaniljesukker. 3-4ss Kakao. Ørlite Salt. 2 Egg. 1½ Hvetemel. Slik gjør du
Vietnamesiske vårruller.

Vietnamesiske vårruller.

det var fra kokeboken “Stiansen til hverdags” en av minefavoritter. Vietnamesiske vårruller etter Bent Stiansen
Stiansens grilltilbehør..

Stiansens grilltilbehør..

Bent Stiansen er en av mine favorittkokker. Oppskriftene hans er enkle, uten for mye fuss, og samtidig smaker det nydelig
Vårruller

Vårruller

Hjemmelagde vårruller er kanskje noe av det beste som finnes. Så godt. Ikke er det vanskelig å lage heller, det krever bare litt øvelse for å rulle vårrullene

Makrellkaker

Nå er makrellen her. og hva smaker vel bedre enn nystekte makrellkaker. For meg er dette smaken av barndom,
Kransekake !

Kransekake !

 Kransekake er godt til alle anledninger og her på Haugalandet tror jeg vi bruker den ekstra mye til større anledninger

Dronning Maud Kake

Dronning Maud var min favorittdessert i mange år. Mormor lagde den beste Dronning Maud puddingen, og jeg har arvet hennes oppskrift
Dronning Maud Fromasj!

Dronning Maud Fromasj!

Ønsker alle mine lesere en flott feiring i kveld. Da var endelig dagen her og vi er klar for en koselig julaftens feiring
Dronning Maud dessert

Dronning Maud dessert

Dronning Maud dessert har Mormor laget til meg helt siden jeg var liten, og er noe av det beste jeg vet
Dronning Maud-fromasj

Dronning Maud-fromasj

(4 pers. )100 g mørk sjokolade5 plater gelatin5 eggeplommer5 ss sukker5 dl kremfløte½ dl portvinRiv sjokoladen

Dronning Maud Marshmallows

Mmmm. Dette er utrolig deilige marshmallows. Vaniljemarshmallows med hakket sjokolade som bare smelter på tungen… Du finner garanter ikke bedre godteri til vinterferien

Makrellkaker

1. Fileter makrellene. Skrap makrellkjøttet av skinnet med skje. Rør sammen med salt og kjør det forsiktig i en hurtigmikser til det blir farse av det

Sildekarbonader

Silda renses, fileteres, vaskes og tørkes. Sildefiletene males en gang alene og en gang med poteter. Tilsett salt og potetmel

Sildekake (Sogn og Fjordane)

Rens silden og skrap den fri for skinn og ben. Mal med salt fire ganger. Tilsett pepper, ingefær og tilfør sur fløte litt etter litt
Fiskekaker

Fiskekaker

600 gram seifilet uten skinn og bein. 1 ts salt. 1 ss potetmel. litt gressløk. 1/2 ts pepper. 1 dl rismelk. Om du bruker frossen fisk er det viktig å klemme ut så mye væske som mulig av den før du putter den i kjøkkenmaskinen
Thai fiskekaker

Thai fiskekaker

Hjemmelagede thai fiskekaker smaker utrolig godt. Høres det komplisert ut. Det er ikke det. Du behøver bare en food prosessor til å lage farsen
Grove fiskekaker av sei

Grove fiskekaker av sei

Når hverdagen er superhektisk og man har lite overskudd til noe som helst når man kommer hjem, er det så deilig at det finnes middagsretter som tar null og niks med tid og krefter, og som er superlett å lage
Thailandske fiskekaker med soyadip

Thailandske fiskekaker med soyadip

(4 porsjoner)300 g torskefilet uten skinn og bein300 g laksefilet uten skinn og bein2- 3 ts rød karripasta1/ 2 ts finhakket rød chili1/ 2 ss raspet fersk ingefær1 fedd finhakket hvitløk1/ 2 dl frisk, hakket koriander1/ 2 dl hakket vårløksaften fra 1 lime1 ts sesamolje2 ss maisenna1/ 2 ss brunt sukkerDipsaussaft og skall fra 2 lime1/2 ts finhakket rød chili1 ss finhakket vårløk2 ss sweet chilisaus1 dl soyasaus1 ts fish saucelitt sukkerMal fisken og bland sammen så det blir en jevn masse