Bacontrukket kalkun med smakfullt fyll – Inspirasjon og oppskrifter til nyttårs middagen
Lovely Liller
Lovely Liller
  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Hvitløk- og urtesmør: Nok til ca 225g smør
  • 225 g rom temperert smør
  • 60 g urter: persille, rosmarin, timian og salvie, finhakket
  • 4 hvitløkfedd, finhakket eller presset
  •  
  • Ingredienser for å fylle en stor høne/kalkun
  • 250 g bacon (jeg brukte frosne baconstrimler),hakket
  • 3 ss av hvitløk- og urtesmøret
  • 1 stor løk, hakket
  • 3 hvitløkfedd, hakket eller presset
  • 4 selleristenger, hakket
  • 120 g tørkede tranebær eller blåbær
  • 165 g vill ris
  • 180-190 g basmati ris
  • 3,5 dl hvit vin (alkoholfri om du ønsker det)
  • 9,5 dl vann
  • 2 rosmarin kvaster*
  • 2 timian kvaster*
  • 1 salvie kvaster*
  • 2 epler, uten skall og kjerne, i skiver*Får du ikke tak i ferske urter kan du bruke litt tørket etter smak
  •  
  • Det du trenger er
  • 1 stor høne eller kalkun (4,5 til 5 kg), renset og tørket med kjøkkenpapir/kjøkkenhåndkle
  • 1/2 til 1 kalkun-fyll oppskrift med tranebær, epler, bacon og urter
  • 1/2 urte- og hvitløksmør kuttet i 0,3-0,4 cm tykke medaljonger
  • 700-750 g baconskiver
  • 1/2 løk, hakket
  • 1 gulrot, skjert i mindre biter
  • 3 selleristenger, i biter

Instruksjoner

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.