1 dl
eddik, 2 finhakkede sjalottløk, 4 sorte pepperkorn, 1 stk laurblad og 2 kvaster fersk estragon som jeg legger i en en liten gryte. Dette reduserer jeg til i underkant av halv mengde på medio varme og siler av væsken.
I høst fikk jeg en bok som heter «Steinsoppen – Vill av natur» skrevet av Pål Karlsen, soppekspert, leder av Oslo og omland sopp- og nyttevekstforening
I dag laget jeg råstekte poteter og en blanding av brokkoli, sjallottløk, aromasopp, paprika. Ta kjøttet ut av kjøleskapet et par timer før du starter stekingen for å få det romtemperert
Helstekt indrefilet avkalv er slett ikke feil det heller. Helstekt indrefilet. Stikk så inn et steketermometer på den tykkeste delen av fileten, og legg den i en stekepose
Middag i dag, lillejulaften ble entrecoteavkalv med morkelsaus, gratinerte poteter og rosenkålBiffen stekte jeg som biff stekes og vi liker våre medium
Her kommer oppskrift på tilberedning av kjøttet, hasselbakte poteter og soya-rødvinssaus. Dessverre er ikke bildet så bra, men kjøttet, sausen og sausen er bare helt fantastisk nydelig så jeg var nødt til å lage et blogginnlegg om det
andre retter av lam jeg anbefaler er lammekebab i pita – utrolig digg, og her benyttes restene fra lammelår eller lammestek med hasselback- poteter og lammesjy
Det er bra å se at tilgjengeligheten avkalvekjøtt begynner å bli bedre i dagligvarebutikkene. Men, bavares, resultatet ble veldig bra uansett, da det ble så saftig og mørt
Det avhenger selvsagt også på tykkelsen av biffen. (Dette kan ofte stemme for de som liker den medium +, men siden jeg liker den litt råere, så må jeg ta den av før
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.