Reiduns kokebok

  • 26 Oppskrifter

Saftig fruktkake

Dette er fruktkaken jeg arvet oppskrift på ifjor. I år har jeg lagd en ny variant, samtidig som jeg har tilpasset den til «jumbo» cupcakeformer slik at du får 18 flotte små fruktkaker som du kan gi bort i små gaver til jul
Karamellpudding

Karamellpudding

 . Hjemmelaget karamellpudding.  har mange som sin favorittdessert. Her er min oppskrift. Karamellpudding. 1,5 dl sukker til formen
Raske pannekaker

Raske pannekaker

Noen er ute etter oppskrifter med “vanlige” ingredienser. Jeg har erfart at de som legger om til et kosthold med lavere inntak av karbohydrater vil med tiden investere i produkter som fiberhusk, søtning, kokosolje og utvide nøtte- og frø-lageret sitt
Havrekjeks…

Havrekjeks…

Oppskrift på storesøsters. semisunne sjokoladekjeks. 3 dl hvetemel (sammalt hvis du vil ha en sunnere variant)
Raske sjokoladekjeks!

Raske sjokoladekjeks!

I dag har tante S og onkel R vært på besøk,. og som lovet lagde han og tante sjokoladekjeks. Tante S lagde disse til Maias Fabelaktige Aften i februar,
Rømmebrød

Rømmebrød

Jeg har spist noe rømmebrød opp gjennom årene og de beste er de som er sprø synes jeg. Jeg har oppdaget det at hvis du ikke bearbeider deigen for mye blir den best
ASTRIDS KVITE BACALAO!

ASTRIDS KVITE BACALAO!

Har hatt ei deilig hytte helg ilag med familie. )Då høyrer det sjølvsagt med god hyggemat. ASTRIDS KVITE BACALAO
Fruktkake til jul

Fruktkake til jul

Jeg har tenkt å la dere ta del i julebaksten min i år (håper jeg klarer å holde det løftet). Det første jeg alltid baker er denne fruktkaken
Tilslørte bondepiker

Tilslørte bondepiker

Dette er virkelig en god og gammeldags dessert som jeg ikke har spist siden jeg bodde hjemme hos foreldrene mine
Fattigmann

Fattigmann

Fattigmann. 6 stk eggeplomme. 6 ss sukker. 6 ss kremfløte. 2 ss konjakk. ½ ts malt kardemomme. 200 - 250 g hvetemel
Langtidsstekt ribbe

Langtidsstekt ribbe

En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Franske Crepes

Franske Crepes

Idag er det fetetirsdag, siste dag før fasten og da skal man spise skikkelig kosemat for å fylle opp før den 40 dager lange fasten
Crepe suzette

Crepe suzette

Så fransk som noen er denne delikate, nydelige desserten av løvtynne pannekaker som dyppes i appelsinsaus, og ja - helst skal de flamberes også
Coq au Vin

Coq au Vin

Skal du ha mange gjester er Coq au Vin en veldig grei rett å servere. Det meste kan tilberedes på forhånd, det er nesten som med får-i-kål, retten blir bedre når den blir varmet opp igjen
Hjemmelaget Biff Stroganoff

Hjemmelaget Biff Stroganoff

Hjemmelaget Biff Stroganoff er bare snadder. Ikke kjøp og bruk halvfabrikat når det er så enkelt å lage det fra bunnen av selv
Stekt ris

Stekt ris

Rester er så kjekt å ha, spesielt ris. For man kan bruke det til så utrolig mye. Idag har jeg laget stekt ris, med panerte kyllingklubber til
Stekt ris med egg

Stekt ris med egg

Har du risrester i kjøleskapet, så er dette en av løsningene til å bli kvitt dem. Denne retten samt varianter av den er noe vi ofte lager hjemme til feks lunsj
Frityrstekt Kylling i Søt Saus

Frityrstekt Kylling i Søt Saus

Når sant skal sies, så elsker jeg å gå i de utenlandske matbutikkene. Jeg finner alltid noe nytt og i går var ingen unntak
Andebryst à la crispy duck

Andebryst à la crispy duck

Crispy duck er egentlig langtidsstekt hel and. Dette serveres med vårløk og agurk samt kinesiske pannekaker
Nouc Nam - Vietnamesisk dippsaus

Nouc Nam - Vietnamesisk dippsaus

Nouc Nam er god som dipp til vårruller og scampi. 1 sps Nam Plah - Asistisk fiskesaus. 6 sps Vann. 2 sps Demerarasukker
Vietnamesiske vårruller - Cha gio

Vietnamesiske vårruller - Cha gio

Maten i Vietnam er inspirert av både fransk og kinesisk kjøkken. Vietnam blir ofte omtalt som urtenes hjemland, og har utviklet en særegen og imponerende kokekunst
Maren's kinesiske kylling wok

Maren's kinesiske kylling wok

                                                  Kylling wok                                                      ( 2 pers)3 ss olje2 fedd hvitløk1 løk, i halve ringer1 ts frisk ingefær ( revet)200 g kyllingfilet ( i strimler)1 stor gulrot ( i tynne skiver)1 blomkål ( skjær opp i passende biter)2 stilker selleri ( i skiver)100 g ananas ( i terninger, enten fersk ananas eller på boks)1 dl ananaskraft ( saften fra ananasen)2 ss soyasaus1 paprika1 squash3 sopper                                                  Fremgangsmåte
Pekingsuppe

Pekingsuppe

Jeg bare elsker kinamat. Og pekingsuppe er et must når jeg er på restaurant. Har endelig funnet noen oppskrifter som duger, og har mikset litt slik at den har blitt så lik restaurant-suppa som mulig