Dette er fruktkaken jeg arvet oppskrift på ifjor. I år har jeg lagd en ny variant, samtidig som jeg har tilpasset den til «jumbo» cupcakeformer slik at du får 18 flotte små fruktkaker som du kan gi bort i små gaver til jul
Noen er ute etter oppskrifter med “vanlige” ingredienser. Jeg har erfart at de som legger om til et kosthold med lavere inntak av karbohydrater vil med tiden investere i produkter som fiberhusk, søtning, kokosolje og utvide nøtte- og frø-lageret sitt
I dag har tante S og onkel R vært på besøk,. og som lovet lagde han og tante sjokoladekjeks. Tante S lagde disse til Maias Fabelaktige Aften i februar,
Ta en bit med en gang, da vel. Jeg må innrømme det, jeg blir glad når det blir overskyet. Jeg tenker bedre, leser flere bøker og kan sitte inne og høre på opera for full guffe
Jeg har spist noe rømmebrød opp gjennom årene og de beste er de som er sprø synes jeg. Jeg har oppdaget det at hvis du ikke bearbeider deigen for mye blir den best
En av de aller dyktigste jeg vet om innen fagområdet mat og helse, er Jens Veiersted. Etter å ha hørt han fortelle om mørheten man oppnår ved langtidssteking av kjøtt, funket min impulsive side omtrent sånn
Skal du ha mange gjester er Coq au Vin en veldig grei rett å servere. Det meste kan tilberedes på forhånd, det er nesten som med får-i-kål, retten blir bedre når den blir varmet opp igjen
Har du risrester i kjøleskapet, så er dette en av løsningene til å bli kvitt dem. Denne retten samt varianter av den er noe vi ofte lager hjemme til feks lunsj
Maten i Vietnam er inspirert av både fransk og kinesisk kjøkken. Vietnam blir ofte omtalt som urtenes hjemland, og har utviklet en særegen og imponerende kokekunst
Kylling wok ( 2 pers)3 ss olje2 fedd hvitløk1 løk, i halve ringer1 ts frisk ingefær ( revet)200 g kyllingfilet ( i strimler)1 stor gulrot ( i tynne skiver)1 blomkål ( skjær opp i passende biter)2 stilker selleri ( i skiver)100 g ananas ( i terninger, enten fersk ananas eller på boks)1 dl ananaskraft ( saften fra ananasen)2 ss soyasaus1 paprika1 squash3 sopper Fremgangsmåte
Jeg bare elsker kinamat. Og pekingsuppe er et must når jeg er på restaurant. Har endelig funnet noen oppskrifter som duger, og har mikset litt slik at den har blitt så lik restaurant-suppa som mulig