Epledesserten er en min egen versjon av "bakte eplermed mørdeigslokk", og jeg ser meg ikke tilbake. Det skal være godt med deig, så ikke spar på restene
Her er lammecarré servert med råstekte mandelpoteter, fyllt tomat, og portobellosopp med pesto. Smak til med salt og pepper og fordel massen i tomatene
Jeg jukser med iskremen da, så jeg bruker Tofuline sin vaniljeis når jeg serverer disse. Skrell eplet, ta ut kjernehuset, og skjær eplet i båter eller store terninger avhengig av hva du ønsker
Jeg er veldig glad i epler og i det siste har jeg spist en del fruktsalat med vaniljekesam. Nå når vi går mot kaldere tider er det alltid godt med noe varmt å kose seg med
Denne friske juicen er nydelig. Ingefær og lime dekker sellersmaken perfekt. Så det er bare å hive oppi stangselleri, kjenner ikke smaken uansett, og det passer meg utmerket
Jeg har laget en kongelig variant med kvernede mandler. Du kan bruke alle typer kjøtt, kylling eller scampi, siden lam trenger lang koketid, blir sausen enda bedre
Forbered et ark med pergament papir for å plassere eplene på senere. Skjær smøret i små terninger og smelte over svak varme i en panne med en tykk bunn
Jeg får mer og mer sansen for pai, både søte og salte paier prøvebakes og denne eple-kardemomme paien jeg deler med dere i dag fikk topp karakter fra meg og opp til flere andre inviterte
pensle stengene med sammen pisket egg og stø på litt perlesukker. 150g smør 5 dl melk 50g gjær 1/2 ts salt 2 dl sukker 2 ts kardemomme ca 13 dl mel. 1 glass eple og pære syltetøy. la så deigen heve i 30 min. skjær så i strimler på ca 3 cm. la de så heve i ca 30 min til
D rundstykker med raspet eple er faktisk sykt godt. pensle de med vann å dryss over litt sesamfrø. 13. 5 dl melk 1 pk gjær 4 Ss olje 2 Ts sukker 1 Ts salt 1 Ts malt kardemomme 3 dl revet eple ( ca 2 epler) 2 dl lett kokte havregryn 250g sammalt hvete grov ca 700 g hvetemel. la de etterheve i ca 30 minutter. 13
Av epler kan du for eksempel lage syltetøy eller gelè, eplekake eller pai, glaserte epler, bake dem i ovnen, ha dem i salat, lage eplebiffer (kjøttkaker med raspet eple), lage eplecider og eplemost eller tørke dem i ovnen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.