Jeg lager imidlertid nesten alltid brødet selv, og jeg har best erfaring med surdeigsbrød. Oppskriften starter med å lage en fordeig (poolish) som man setter dagen før
Av denne oppskriften her blir det to runde landbrød. Pensle med melk eller vann og strø med grov rug. 350 gr fin sammalt rug. 200 gr grov sammalt rug. La maskinen gå med middels hastighet i ca 5 -6 minutter. Dekk til deigen med plast og sett den på et lunt sted for heving i bortimot 1 time. 350 gr fin sammalt rug. 200 gr grov sammalt rug. 6 minutter Dekk til deigen med plast og sett den på et lunt sted for heving i bortimot
I dag lukter det nystekt brød her hos oss, det er landbrød som står i ovnen og er snart ferdig. Dette er et enkelt og litt fast brød, veldig godt på smak og lett å skjære fine skiver av, med andre ord, det er et brød som bør prøves
Jeg har hatt en alvorlig runde med bakedilla i det siste. mars har jeg laget to sjokoladekaker, en bløtkake, en langpannekake, to omganger med kjeks, en iskake, en porsjon cupkakes og i skrivende stund lager jeg den fjerde porsjonen med makroner
Og vi elsker å prøve nye varianter av retter med lam. Og lam i gryte, skaper så utrolig herlige smaker sammen med løk, grønnsaker, tomat og ikke minst rødvin
Men jeg er sta som et esel og gir meg ikke, så derfor prøvde jeg meg frem med x-antall oppskrifter, og fant tilslutt en måte som funket for meg og som gjorde at jeg gikk det til
- Mål opp eggehvitene og ha dem i en kjøkkenmaskin (en kan også mikse med en mixmaster). - Du må prøve deg litt frem med sukkeret, blandingen skal bli en kritthvit og blank marengs som du lett kan lage topper med, og som står når du snur bollen opp-ned
Jeg har fått oppskriften, har gjort noe justeringer og vil gjerne oppskriften videre dele med dere. Det var en kveld i hvor vi var på besøk hos et vennepar av oss som er over middels interesserte i mat og vin, og fikk servert verdens beste franske løksuppen som vi noen gang har smakt
Ost (gjerne en med mye smak) og loff. Fransk løksuppe er virkelig en hjertevarmende rett, og. Surr dette lett i en gryte med smør på middels varme til løken er blank
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.