Kva er betre på rista brød enn ein tjukk, smakfull appelsinmarmelade. Det var det einaste syltetøyet som vart kjøpt heime hos oss, så difor bar appelsinmarmeladen med seg ein smak av den store verda for meg
Matbloggsentralen har nettopp hatt en utfordring, hvor temaet var sylting. Jeg rakk aldri å få sendt inn bidraget mitt, og jeg fikk derfor ikke vært med på denne utfordringen
Vi er mange som har vakse opp med mødre og bestemødre som sylta og safta. Eg har sterke minner frå eit kjøkken fullt av bøtter med bær, bilturar heim frå Valldal med den intense og etter kvart kvalmande lukta av jordbær, og kamp med bringebærkjerr i hagen
I desse dagar lanserer Samlaget boka mi Sylting og safting heile året. I høve lanseringa var eg og ein av marknadskonsulentane i Samlaget ute på ein liten runde til bokhandlarane i sentrum, og hadde med bagettar og små syltetøyglas
Kva er betre på rista brød enn ein tjukk, smakfull appelsinmarmelade. Det var det einaste syltetøyet som vart kjøpt heime hos oss, så difor bar appelsinmarmeladen med seg ein smak av den store verda for meg
Som tidligere nevnt er plommesesongen her og norske plommer er både å finne i hagen og butikken. En god ting man kan gjøre med plommer dersom man har tilgang, er sylting
Faget MKK, mat, kultur og konservering er et HELGEFAG. Da har vi det gøy- da er det konserveringsteknikker som gjelder ( blant annet) og her er noe av det vi gjorde på lørdag…
Vaniljesaus - en studieblogg om matkultur og helse
Som hovedingredienser i salatdressinger og marinader, til å pensle grillet kjøtt med(ofte blandet med olje), i sauser, supper, til sylting og konservering
Var så heldig å få en hel kasse med frukt og grønnsaker fra grønnsakshagen til en som mannen kjenner, hjem i hus på fredag ,så lørdagen gikk med til sylting av både grønnsaker og bær ,mange vellykkede resultater ble det, og dere skal selvsagt få se resultatene her på bloggen fremover