Mine Favoritter

Mine Favoritter

Mine Favoritter
Potetpuré med med kjøtt og ost

Potetpuré med med kjøtt og ost

Potetpurè – stek og server. Potetpuré fylt med kjøtt og ost er en enkel oppskrift. Det er utmerket som forrett, perfekte til fest, i buffeter eller som fingermat
Porsjons-omelett i bacon

Porsjons-omelett i bacon

Enkel og deilig porsjons-omelett i bacon , bakt i muffinsformer. Smaken preges av det sprøe baconet som det er blir servert i
Sommerlett marinert kyllingfilet

Sommerlett marinert kyllingfilet

Sommer er grilltid,. men ikke alt kjøtt er like enkelt og få mørt på grillen. Spesiellt kylling kan ofte bli litt tørt
Svineribbe med barbeque saus

Svineribbe med barbeque saus

Grillsesongen har allerede startet, og også ved grilling er det mye spennende mat man enkelt kan lage selv
Rustikk olivenbrød i leirkar

Rustikk olivenbrød i leirkar

Olivenbrød bakt i leirkar. Rustikk og knasende sprøtt olivenbrød – bakt i leirkar. Olivenbrød er et myk brød med sprø skorpe
Savoiardi, eller Lady Fingers

Savoiardi, eller Lady Fingers

Savioari (Ladyfingers). Savoiardi, eller ladyfingers, er lette og søte sukkerbrød omtrent formet som en stor finger
Stromboli

Stromboli

Det er noe usikkerhet om  opphavet til navnet  på pizzavarianten Stromboli. Det finnes flere referanser på nettet, en av dem hevder at det er relatert til til en film med Ingrid Bergmann, andre hevder at den er oppkalt etter vulkanen med samme navn
Spansk hvitløksuppe

Spansk hvitløksuppe

Spansk hvitløksuppe. Deilig spansk hvitløksuppe med posjerte egg, spennende suppe som er perfekt for sene høstkvelder
Chiabatta – (eltefri, enkel oppskrift)

Chiabatta – (eltefri, enkel oppskrift)

Chiabatta – klar til å nytes. Ciabatta  er et lyst brød Italiensk, laget med hvetemel og gjær. Ciabatta er litt avlang, flatt og litt bredt brød, og  bakes på flere måter
Hvit saus – bechamelsaus

Hvit saus – bechamelsaus

Fra Wikipedia. Hvit saus, også kjent som bechamelsaus, er en av basissausene i det franske kjøkken. Bechamelsaus er også vanlig innen italiensk matlaging, og er en viktig ingrediens i for eksempel lasagne
Pasta carbonara

Pasta carbonara

Pasta carbonara er «fastfood» – hele morroa er klar på 15-20 minutter og det smaker fantastisk.  . Pasta CarbonaraAv Arvid Nornes
Panert kylling med karrisaus

Panert kylling med karrisaus

Panert kylling. Japansk-inspirert panert kylling i deilig sterk karrisaus.  . Panert kylling med karrisausAv Arvid Nornes
Guinness ølbrød

Guinness ølbrød

 . Ølbrød, bakt med Guinness. Øl og brød er godt hver for seg, og passer godt sammen.  Lager man brød med øl får man et smakfullt og godt brød
Røykt villsvinsteik

Røykt villsvinsteik

Av og til dukker det opp litt andre råvarer enn det som står på menyen til vanlig. Da er det ekstra morro å lage mat

Grissini med vri

Grissini er et tynt, tørt og sprøtt brød som ofte serveres som en liten forrett.  . Du kan variere med for eksempel forskjellige urter, ost, salt
Potetbåter

Potetbåter

Alle råvarene du trenger til potetbåter. Å lage skikkelige potetbåter av gode poteter er neste like raskt som å varme opp en pose med ferdigkjøpte «greier»…og  hvem vet egentlig hva som er i den posen
Kylling saltimbocca alla romana

Kylling saltimbocca alla romana

Kylling-Saltimbocca alla romana. Saltimbocca alla romana  er en italiensk kjøttrett. Den lages normalt av kalvekjøtt, spekeskinke og salvie
Pasta  (Lasagne, Fettuchine)

Pasta (Lasagne, Fettuchine)

Manuell pastamaskin. Ordet pasta kommer fra italiensk, og betyr deig. på italiensk brukes også ordet om små kaker