) Dette er jo perfekt i lunsjboksen også, den fylte søtpoteta kan spises som en "sandwich". Etter eg lagde middagspai med søtpotetbunn forrige veke fikk eg virkelig en ny favorittkombinasjon - søtpotet og egg
Hardkok eggene og avkjøl de i kaldt vannDel eggene i to og ta ut plommenBland eggeplommene sammen med sennep, finhakket rødløk og gressløk og rør godt sammenSmak til med salt, pepperFyll eggehvitenemed noen dråper tabacoFyll på med blandingen
Fordel eggerøren i eggehvitene, og topp med et par fine reker. Kok eggene og la de ligge litt i kaldt vann før du skreller de og deler de i to på langs
Oeufs en Cocotte = bakte egg. Starter søndagen med en fransk frokost på terrassen. Rør sammen crème fraîche, hakket vårløk og tomater skåret i terninger, fjern innmaten
Smørbrød med røkelaks smaker nydelig i seg selv og ekstra nydelig med hjemmebakt rugbrød som har fått en rask tur i brødristeren og dette fylteegget i tillegg
I disse lunsj-muffinesen brukte jeg hele egg. Butterdeig med eple og nektariner. Jeg kakket egget i butterdeigen og lot det steke til egget var gjennomstekt
I dag har jeg laget eplesalat medegg og vårløk. En ting som jeg vet hva er, er at de fleste er svært kaloririke, derfor har jeg flere ganger nå laget noen enkle påleggssalater som inneholder kun ferske, rene produkter
Mens den står og putrer lager du ferdig potetpuréen og legger filetene på det lune stedet. Sjelden jeg har det så travelt med å få en middagsrett ut i bloggen
Server de fylte tomatene sammen med stekt bacon og godt brød - nyt helgefrokosten. Nok en oppskrift på en anderledes variant av den vanlige egg & bacon-frokosten
Legg to baconskiver rundt kyllingen og legg på en stekeplate. Dette er supBaconsurret kyllingbryst, fylt med mozzarellaost, soltørket tomat og basilikum
Jeg stekte i tillegg opp litt sopp og lagde en frisk salat av ruccola, sukkererter og paprika. Det hadde vært kjedelig å servert kyllingen naturell, så ville gjerne gjøre litt stas på måltidet ved å fylle kyllingfiletene med kremost m/hvitløkssmak, soltørkede tomater og noen basilikum blader
Legg baconskivene i ring, la de overlappe hverandre litt, og pass på at du ikke får en stor klump med bacon i midten av panne, tilpass underveis, pass på at ca halvparten henger utenfor kanten
Visp eggetmed melk og pensle hornene. Legg revet ost og skinkestrimler på den bredeste enden. Fylte horn er jo kjempegodt og smaker selvsagt best når de er nystekt, men lar du dem få noen minutter i ovnen etter at de har vært fryst smaker de også godt
Ta ut innmatposen av kalkunenBind opp kalkunen med hyssing så ikke vinger og lår sprikerFyll kalkunen med stuffingenGni kalkunen inn med sitron og pensle med smeltet smør som er blandet med salt og pepperSkjær løk og gulrot, og evt andre rotgrønnsaker og legg de sammen med vann i bunnen av langpannenStek kalkunen en halv time pr
Strø et tynt lag med sukker oppå. Her ble det i går bakt, en eplepai uten egg og melk. Blir sprø og god og serveres lunken med is eller annet etter ønske
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.