Torta de huevos à la Tanja
Electrolux.no
Electrolux.no

Torta de huevos à la Tanja

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Bunn
  • 2 håndfuller med valnøtter
  • 8 egg
  • Revet skall av 3 stk sitron
  • 3 dl Yogurt Naturell
  • 6 dl sukker
  • 9 dl hvetemel
  • 3 dl raps olje
  • 1,5 dl cointreau (alkohol)
  • 1,5 dl anis (alkohol)
  • 2 ss bakepulver
  • Glassur, Appelsin Curd
  • 6 eggeplommer
  • 0,5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 dl ferskpresset sitronjuice (ca 3 sitroner)
  • Revet skall av 1 stk appelsin
  • 1,7 dl sukker
  • 75 gr kaldt smør (ikke smeltet)
  • Sitron curd
  • 1 ½ dl sitronsaft (ca 3 sitroner)
  • 1 ½ dl sukker
  • 3 egg
  • 100 gr smør
  • 2 ts revet sitronskall

Instruksjoner

    Sett ovnen på 180 grader.

    Knus valnøtter i kjøkkenmaskin med kniver, eller i foodprossesor og tilsett sitronskall og kjør litt til. Bland så inn resten av ingrediensene i en bolle og rør godt.

    Fordel røren i 26 cm form (ca. 2 fingrer mål / 2 cm) i form før steking.

    Stekes i 45-60 min. Viktig og ikke åpne døren før det har minst godt 45 min, da vil kaken falle.


    Ha eggeplommer, appelsinjuice, sitronjuice, revet appelsinskall og sukker i en gryte. Kok dette opp under omrøring i ca. 8 min. Avkjøl til 40-50 grader og tilsett smør. Avkjøl helt.

    Pisk eggene og sil dem i en gryte. Ha sitronsaft, sukker og sitronskal også oppi gryten og kok opp på middels varme. Rør jamt og godt til det tykkner. Ta den av varmen å del smøret i biter og rør til det er smeltet. Avkjøles.

    Pisk krem med litt melis (etter smak)

    Montering
    Del kaken to ganger og legg lik del med appelsin curd og sitron curd sammen med krem i hvert lag.

    Pynt med kremroser tilsatt litt melis. Hakk pecannøtter og ha på siden av kaken.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.