Epletertelini
Electrolux.no
Electrolux.no

Epletertelini

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Jordskorpen
  • ½ kopp glutenfrie havregryn
  • ½ kopp rå solsikkefrø
  • 8 ferske myke, steinfrie dadler
  • 2 ss kokosolje (romtemperert)
  • 1 ss vannEn klype saltFyll
  • 4 ss mandelsmørTopping
  • 3 små røde epler½ sitron
  • 1 ss lønnesirup eller flytende honning
  • 1 ss kaldpresset olivenolje
  • 2 ts malt kanel

Instruksjoner

    1. Forvarm ovnen til 200° C
    2. Ha havregryn, frø og nøtter i Ultramix/PRO
    3. Mal på høy hastighet til det hele blir smuldrete
    4. Ha i dadler, kokosolje, vann og salt
    5. Bland i 30 sekunder til det blir en klebrig masse
    6. Smør stekeformene med kokosolje
    7. Del blandingen i formene og trykk den godt ned
    8. La basen forhåndsbake i 10 minutter
    9. Fjern eplekjernene og skjær eplene i tynne båter ved hjelp av Ultramix/PRO
    10. Klem sitronsaft over eplene for å hindre at de blir brune
    11. Smør 1 ss mandelsmør på hver skorpe
    12. Arranger eplebåtene nøye i en sirkel på toppen
    13. Pensle med lønnesirup og stenk med olivenolje
    14. Børst over kanel
    15. Bak terteliniene i 10-15 minutter til eplene er gylne og myke
    16. Serveres enten som den er eller med en skje vaniljeis

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.