Fredriks pièce montée
Electrolux.no
Electrolux.no

Fredriks pièce montée

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Vannbakkels med sjokolademousse
  • 150 g h-melk
  • 150 g vann
  • 180 g hvetemel
  • 150 g saltet meierismør
  • 250 g egg
  • 3 g salt
  •  
  • Sjokolademousse
  • 50 g eggehvitte
  • 80 g eggeplomme
  • 250 g sjokolade (valrhona manjari)
  • 100 g melis
  • 200 g kremfløte
  •  
  • Karamell
  • 500 g sukker
  • 100 g vann
  •  
  • Konfekt med cashewnøtter
  • 800 g sjokolade (Le noir, Valrhona)
  • Sjokoladefyll
  • 300 g sjokolade (valrhona manjari)
  • 300 g kremfløte
  • 45 g glukose
  • 45 g saltet meierismør
  • 300 g cashwenøtter
  • 10 g maldonsalt
  •  
  • Kjeks med rosiner og havregryn
  • 220 g mel
  • 4 g natron
  • 230 g lettkokte havregryn
  • 250 g mykt meierismør
  • 3 g salt
  • 100 g hvitt sukker
  • 190 gm brunt sukker
  • 2 egg
  • 180 g rosiner ligger i kokende vann
  •  
  • Kake med kaffebavaroise
  •  
  • Nøttebunn
  • 120 g eggehvitte
  • 120 g hasselnøtter
  • 120 g sukker
  • 120 g melis
  •  
  • Karameliserte hasselnøtter
  • 100 g grovhakkede hasselnøtter
  • 200 g sukker
  • 75 g glukose
  • 150 g kremfløte
  • 75 g meierismør
  •  
  • Kaffebavaroise
  • 600 g h-melk
  • 600 g kremfløte
  • 200 g sukker
  • 80 g kaffebønner
  • 8 gelatinplater
  • 160 g eggeplommer
  •  
  • Sjokoladeglasasje
  • 600 g sjokolade (Le noir)
  • 350 + 250 g kremfløte
  • 150 g sukker
  • 80 g glukose
  •  
  • Pynt
  • Kokos

Instruksjoner

    Vannbakkels med sjokolademousse

    Kok opp vann, melk og smør. Tilsett hvetemel og rør i 1 minutt.
    Ha blandingen i en kjøkkenmaskin i 10 min til avkjøling. Ha så i litt og litt egg, mens kjøkkenmaskinen går med et k-elemtent/grind. Ha røren i en sprøytepose og sprøyt ut små rundinger.
    Stek på 180 grader i 25 minutter.
    Sjokolademousse

    Smelt sjokoladen og la den avkjøle seg til 25 grader. Tilsett eggeplommene. Pisk fløte til det er stivt. Vend dette inn i sjokoladeblandingen. Pisk eggehvitter stivt, og tilsett melis. Vend inn marengsen. Sett i kjøleskapet til den stivner.
    Skjær et lite hull i de avkjølte vannbakkelsene og fyll i sjokolademousse. Lag karamell. Lag en kjegle av bakepapir. Dypp vannbakkelsene i karamell, og stable de opp langs kjeglen. La den avkjøle seg og lag sukkertråder av resten av karamellen


    Konfekt med cashewnøtter

    Start med å lage sjokoladeskallene: Smelt 2/3 av sjokoladen i mikrobølgovn i 30 sekunder av gangen. Tilsett så resten av sjokoladen og rør til blandingen har avkjølt seg til 28 grader. Bruk så en varmeblåserpistol til å varme opp blandingen til 31-32 grader. Hell sjokoladen over i formene, snu så sjokoladen og la det renne ut igjen. Sett formen kaldt.
    Lag fyllet: Kok opp fløte og glukose. Hell det over hakket sjokolade. Kjør blandingen med stavmikser til den er blank. Tilsett smøret, og kjør blandinegn litt til. Sett i kjøleskapet til den er ca 15 grader.
    Ha fyllet og avkjølte nøtter i hullene, men ikke helt opp.. Temperer så sjokolade igjen, og hell over formen igjen. Brukt en pallett slik at det blir helt rett. Sette formen i kjøleskapet i 20 minutter. Når du skal ha ut konfekten, banker du bare siden av formen i benken.
    Rist nøttene med saltet

    Kjeks med rosiner og havregryn

    Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg. Ha i resten av ingrediensene, og bruk en iskremskje med 5 cm i diameter og legg på bakepapir.
    Stek på 180 grader i ca. 15 minutter.
    Montering

    Ha kaken på et brett. Legg konfekten nederst rundt kaken.
    Sett croquembouchen oppå kaken, og legg kjeksen rundt nederste kanten av croquembouchen.


    Kake med kaffebavaroise:

    Nøttebunn

    Pisk eggehvitter og sukker til marengs. Ha nøtter og melis i en foodprosessor, og vend dette inn i marengsen.
    Ha i en firkantet form på 28 cm x 28 cm. Stek på 180 grader i 30 minutter.
    Karameliserte hasselnøtter

    Smelt sukker og glukose til karamell. Tilsett smør, og rør til dette er blandet inn.
    Tilsett fløte, og kok til alt er blandet.
    Kaffebavaroise

    Kok opp melk, sukker og kaffebønner. La stå å trekke i 20 minutter Sil av kaffebønnene.
    Legg gelantinplatene i kaldt vann i fem minutter. Hell melken over eggeplommene i en forsiktig stråle under konstant omrøring.
    Kok opp blandingen til 80 grader. Tilsett gelatinplatene. La den avkjøle seg til 25 grader. Pisk fløten lett, og vend inn i melkeblandingen.
    Hell denne over nøttebunnen med de karameliserte hasselnøttene. La stå i kjøleskapet til den har stivnet.
    Sjokoladeglasasje

    Kok opp 250 gram fløte med glukose og sukker. Smelt sjokoladen. Når den er smeltet, tilsetter du den oppkokte fløten og rører forsiktig. Når alt er godt blandet, tilsetter du iskald fløte, og rører til den er blank.
    Avkjøl til ca 30 grader.
    Montering

    Ta kaken ut av formen, og sett på en rist over en stor bolle.
    Hell glasuren over, og pynt nederst med kokos.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.