Fredriks butterdeigspai med sjokolade og bringebær / Mascarponekrempai med jordbæ
Electrolux.no
Electrolux.no

Fredriks butterdeigspai med sjokolade og bringebær / Mascarponekrempai med jordbæ

  • Vurder denne oppskriften!
  • Din vurdering
Sammenlagt vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Deig til begge paiene
  • 250 g hvetemel
  • 110 g kaldt vann
  • 125 +75 g kaldt saltet meierismør
  • 5 g salt
  • Butterdeigspai med sjokolade og bringebær
  • Sjokoladefyll
  • 200 g H-melk
  • 50 g H-melk
  • 100 g + 100 g kremfløte
  • 50 g sukker
  • 20 g maizenna
  • 2 eggeplommer
  • 3 gelantinplater
  • 300 g sjokolade 64%
  • Pynt
  • 300 gram bringebær
  • Butterdeigspai med mascarpone og jordbær
  • Mascarponekrem
  • 200 g mascarpone
  • 200 g kremfløte
  • 50 g melis
  • 2 ss sitronsaft
  • 500 g jordbær
  • Sitrongele
  • 1,5 gelantinplate
  • 25 g glukose
  • 50 g vann
  • 20 g sukker
  • Saften av ½ sitron

Instruksjoner

    Deig til begge paiene
    Elt sammen alle ingrediensene unntatt 125 gram smør. La hvile noen minutter i kjøleskapet.
    Bank smøret mykt mellom bakepapir.
    Kjevle ut deigen, og pakk inn smøret i deigen. Brett deien slik som en butterdeig skal brettes.
    Kutt avlange rektangeler av deigen til de med sjokolade, og runde til de med mascarpone og jordbær, prikk forsiktig med gaffel.
    Stek på 180 grader i 30 minutter.

    Butterdeigspai med sjokolade og bringebær
    Legg gelantinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
    Kok opp sukker, 200 gram melk, og 100 gram fløte. Ha 50 gram melk sammen med maizenna og rør dette godt sammen.
    Pisk eggeplommer og tilsette melk/maizenna-blandingen.
    Hell den kokende melken forsiktig over eggeplommene. Ha blandingen tilbake i kjelen.
    Tilsett sjokoladen, og kok opp til den har tjuknet og sjokoladen har smeltet.
    Skvis ut vannet av gelantinplatene, og la de smelte i den varme kremen.
    Kjør blandingen med stavmikser til den er glatt.
    Når den er 25 grader pisker du fløte lett, og blander med sjokoladekremen.
    Avkjøl i kjøleskap.
    Ha kremen i det avkjølte tertebunnen. Pynt med masse bringebær oppå.

    Mascarponekrem
    Rør alle ingrediensene godt sammen.

    Sitrongele
    Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp.
    Ha mascarponekrem i den avkjølte tertebunnen.
    Ha deretter på jordbær, og pensle på sitrongeléen.

Kommentarer

Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.