12 g
Matcha-pulver av god kvalitet (f.eks Pinnacle Ogura fra KeyMatcha)
0,5 dl
vann til å røre ut te-pulveret
Chiboustkrem Sakura
Italiensk margens
240 g
sukker
2 dl
vann
40 g
sukker
180 g
eggehvite
Vaniljekrem
2
vaniljestenger
5 dl
helmelk
240 g
eggeplomme
50 g
sukker
50 g
maizena
1/2 ss
Sakura
Titandioksid til tilstrekkelig lys krem
1 kg
mangostan
Dekor
700 g
kremfløte
3 ss
melis
Litt Matchapulver
Hermetiserte kirsebærblomster eller tørkede kirsebærblomstblader
Mynteblader
Instruksjoner
Mandelbunn:
Sett ovnen på 220 grader.
Smør 3 springformer Ø26 cm, og legg bakepapir i bunn. Smør papiret.
Visp eggehvitene til de skummer, ha så i creme de tartar sukker og visp til en fast marengs.
Ha i melis, mandelmel og salt i en bolle og visp med håndmikser inn ett og ett egg, til det tykner og blekner.
Kok opp litt av vannet, avkjøl til 75-80 grader ved å tilsette kaldt vann. Rør inn matchapulveret, kjøl det litt mer og bland inn i mel- og eggblandingen.
Sikt i hvetemelet, bland inn så det er akkurat blandet, og vend til slutt inn marengsen forsiktig med en slikkepott.
Stek i 10-15 min eller til ferdig, sjekk med en grillpinne.
Vaniljekrem:
Kok opp melk med frøene fra vaniljestengene og selve stengene. Ta av varmen og la trekke i 10 min.
Ta ut vaniljestengene. Visp sammen eggeplommer, sukker og maizena til det blir luftig.
Ha melken i eggeblandingen mens du visper til det er jevnt. Ha blandingen tilbake i kjelen og varm opp mens du visper, til det koker opp ordentlig.
Ta kremen av varmen og avkjøl.
Italiensk marengs:
Kok opp sukker og vann til 115-122 grader.
Visp eggehviter og sukker til stiv marengs mens sukkerlaken koker.
Når sukkerlaken når 115-122 grader, heller du i marengsen mens du pisker på lav hastighet til det blir en stiv marengs (italiensk). Bland inn Sakura.
Bland vaniljekremen i marengsen og vend til det blir en luftig krem. Bland inn titandioksid. Bland inn mangostan.
Kjevle ut 2 marsipansirkler a 26 cm. Dryss litt melis på benken, kjevle ut marsipanen tynt og stikk ut med en kakering, evt. finskjær kanten med skalpell (spesielt hvis du ikke skal kle med krem, men vise lagene).
Montering
Del kremen i 2 like deler.
Plasser den ene mandelbunnen midt på kakefatet.
Legg en marsipansirkel oppå.
Ha 1 del krem over marsipansirkelen, og legg deretter på en ny kakebunn, marsipansirkel, resten av kremen, og til slutt den siste kakebunnen.
Pisk kremfløte med melis. Dekk kaken med krem, så jevnt og pinlig nøyaktig som mulig. Tenk japansk stramhet. Sprøyt åtte store kremdotter symmetrisk rundt kanten og bruk en te-sil til å «bestøve» kremdottene lett med grønn-te pulver. Legg på en kirsebærblomst på hver kremdott.
Og at barn feks kan like den- hadde da byttet ut de teingrediensene jeg anbefaler med feks Palais de The sin nydelige og koffeinfrie “The des enfants”(kirsebærsmak)(Palais de the har forretninger både på majorstuen og på løkka, google and thou shall find
Kjøpte en nyhet fra Skyr i går, og lagde jeg en deilig frmasj av denne i dag. kjøkkenet og. Har vært flink å trent armer & skuldre hver dag i det siste – her finner dere øvelsene som jeg følger ->
Jeg har laget den flere gangen den siste uken og hver gang blir den litt forskjellig siden jeg har det med å putte oppi for mye av noen ting slik at grønnsakene overdøver ananassmaken
Ungene mine spiser grønnsaker, men ikke så mye som jeg vil at de skal spise i alle fall, og da er denne veldig grei å servere til frokost, lunch eller kvelds
Her ser du hvordan man enkelt kan lage en frisk og deilig sommerdrikk medgrønnte. Hei Hilde, det fine med å lage ting selv er jo nettopp at man kan justere på sukkermengde og den slags
Nesten alt kan brukes til en god smoothie, her får du i tillegg rikelig med c-vitaminer, men ogsåproteiner, her er det masse godsaker som også smaker godt
Jeg er absolutt ingen baker eller konditor, men en bløtkake får de fleste til. Selv synes jeg kaken blir bløt nok medsyltetøyetog vaniljekremen -og at det ikke er nødvendig når man bruker godt, hjemmelaget sukkerbrød
Mannen med bart ønsket seg bløtkake, så Knottenog jeg lagde kake med jordbær til bursdagsbarna. Jeg brukte vaniljekrem ogjordbærsyltetøy i kaka, men her kan man variere med det man liker
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.