Bakst

Bakst

  • 11 Oppskrifter
Fylte horn med havremelk (eller vanlig melk)

Fylte horn med havremelk (eller vanlig melk)

Horn fylt med Ost og Skinke. Dette er en av favorittbakevarene her i huset. I går bakte jeg hele kvelden, og vi hadde rykende ferske horn til frokosten i dag
Fylte horn – super matpakkemat

Fylte horn – super matpakkemat

I dag hadde vi endel kjøttsaus igjen fra middagen, og en super måte å bruke opp slike rester på er å bake horn
Luftige horn med vaniljekrem og sjokolade

Luftige horn med vaniljekrem og sjokolade

Tilsett sukker,kardemomme,mel og luftigere bakst. 1 toppet ss Idun Mors hjemmebakte luftigere bakst. 1 toppet ss Idun Mors hjemmebakte luftigere bakst
Grove hvitløksbrød

Grove hvitløksbrød

Fantastiske gode rundstykker/kuvertbrød med hvitløk. DIGG. *** 1 pose tørrgjær3 dl vann2 ss olje2 ts salt5 ss kesam (mager)4-6 hvitløksfedd2 dl sammalt hvete, grovca 7 dl hvetemelHa opp i gjæren i lunkent vann, rør inn olje, salt, kesam og hvitløk (presset)
Kaffebolle, Rotibun, min favorittbolle

Kaffebolle, Rotibun, min favorittbolle

Denne herlige luftige bollen med et knasende lokk er en av mine favoritter, den har en kjerne av smeltet smør og bør nytes fort så mulig
Scones!

Scones!

Scones er deilig enten det er til frokost eller kvelds. Med litt brunost eller creme fraiche og godt syltetøy blir det en liten treat
Scones

Scones

Jeg var ikke så glad i å bake gjærbakst da jeg var yngre, så scones passet meg ypperlig når jeg ville ha fersk brødmat, men ikke orket elting, heving og atter heving
Arvids frokostbrød – smakfullt ølbrød

Arvids frokostbrød – smakfullt ølbrød

2 timer 30 minutterFrokost-ølbrød bakt med Newcaste Brown AleIngredienser300 gr Hvetemel 450 gr Fullkorn Hvetemel 150 gr Spelt 20 gr Salt 25 gr Gjær, fersk, blå type smuldres1 ts Bakepulver 1 ss Idun Ferskere baskt Kan sløyfes, men anbefales da baksten holder seg mye lengre5 dl Newcastle Brown Ale Eller annet øl, helst en Ale, det bør være litt søtt2 dl Lettmelk 0,5 dl Olivenolje Extra Virgin1 ss Maltekstrakt 50 gr Gresskarkjerner 50 gr Solsikkefrø 60 gr Sesamfrø 100 gr Havregryn, lettkokte InstruksjonerHa melk, øl, olivenolje og maltekstrakt i en bolle og varm detteHa gresskarkjerner, solsikkefrø, sesamfrø og havregryn oppi den varme væsken og la dette trekke i minst 15 minutterHa resten av ingrediensene i mikserbollenDet som har trukket i væske tilsettes i mikserbollen og eltes i 15 minutterLa heve til dobbelt størrelse (ca 30 minutter)Del deigen i ca 15 stykker på 125-150 gram
Frokostbriketter

Frokostbriketter

Etter at jeg fikk fryser har jeg bakt masse og nå er fryseren full av blant annet frokostbriketter. Man må lage to deiger og det er tre omganger med heving, så her må man ha god tid

Frokost Bagels

Nå er det snart helg, og jeg har bakt opp deilige frokost bagels med fullkornsmel og havregryn som vi kan kose oss med i helgen