Stek kjøttdeigen i en stekepanne med litt smør eller olje og ha litt salt og pepper på. Dagens middags tips er Shephards pai - som ikke er en pai, men en slags gryterett med kjøttsaus og potetmos
Start med å sette på poteter. Ha potetmosen over kjøttgryta og strø ost på toppen. 3-4 vårløk. 6-8 poteter. Stek midt i ovnen på 200 grader i ca. 1 løk 2 gulrøtter 3-4 vårløk 400 g malt kjøttdeig (vi maler den selv av høyrygg av storfe). 6-8 poteter
Hell av vannet og sett kjelen tilbake på plata. Mos potetbitene og tilsett melk, smør (ikke ha i all melka med en gang, det kommer litt an på potetene hvor mye melk du trenger for å få en potetmos med fin konsistens)
Om du er så heldig at du har en kjøttkvern du kan lage lammekjøttdeig av, eller finner lammekjøttdeig på butikken, så er dette å foretrekke for smakes skyld
Cottage pie finner du oppskrift på her. Italia, Emilia-Romagna, Øvrige. Kraftig, mettende smaksrik ovnsrett, som kan gjøres i stand på forhånd og stekes når "gjeterne"
Potet- og grønnsakslokk. Vi har elgkjøttdeig i fryseren og jeg må ærlig innrømme at kjøttdeig fra Elg ikke akkurat er en delikatesse, men tilberedt på rett måte, så kan det virkelig bli godt
Shepherd's pie til 2 voksne og 2 barn. 09. 11. 2016 kl. 17. 28 i. Kjøttdeig. Én kommentar. Ettersom jeg er litt matlei, så fant jeg ut jeg måtte prøve noe jeg ikke hadde smakt før
Dette på tross av all sin enkelhet og ujålete natur. Selvfølgelig kan det også nevnes at dette er tradisjonsrik mat med sikkert et tusentall forskjellige måter å lage den på, og alle vil nok hevde at de lager den beste
^^ Alle har hver sin måte og lage den på. Potetmosen kan lages av gårsdagens poteter, og kjøttfyllet kan lages på forhånd – slik at du bare trenger å legge det i en form å steke det når du kommer hjem fra skole eller jobb
-en liten bit persillerot. -noen blader estragon(rosmarin/timian). -salt og pepper. -250 gram lammekjøtt(lammelår i skiver). -1 gulrot. -1/2 stilk stangselleri. -inntil 1 fedd hvitløk. Stek kjøttet og la det dampe i stekepanna under lokk, til kjøttet såvidt løsner fra beina, ca 1 times tid på lav til middels varme på panna. Stekes i 200 grader varm ovn på nest øverste rille i 20 minutter. 1 gulrot -
Legg potetstappa over og dryss parmesanen på toppen. I går stakk eg innom Rema 1000 på veg heim frå Ørsta. Eg tok med meg eit gratis hefte med mat under 100-lappen. H-mjølk)2 ms smørsalt og pepar3 ms riven parmesanost (til slutt)Kok poteter utan salt. Ha i buljong og lat det koke 3-5 minutt. Steik ved 200 grader ca 20 minutt til den er brun og fin på toppen
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.