70- tallet
ville antagelig kalt dagens salatbuffeter noe dristig. Det har foregått en revolusjon, og salat har fått status, blitt interessant, spennende og svært godt.
Kalkunsalat med honningristet pekannøtter (2 personer)
I dag fikk jeg en pakke med bokhvete på kjøkkenbenken og da må det selvsagt prøves. Skjær i passende biter og bland alt i en bolle og server med godt brød
Bland til nøttene er dekket med honning. Sola skinner. Det er nesten så jeg ikke tør å si det høyt i redsel for å jinxe det fine været (eller i frykt for at babyen skal våkne)
Vi har mye kalkunkjøtt til overs så i dag slang vi sammen en superenkel kalkunsalat som restemiddag. Etter en nydelig julefeiring med mye tradisjonell mat kjenner vi oss klare for litt andre smaker og noe lettere kost
Del kjøttbitene i små biter. Skrell sellerien og riv den på grov skive i maskinen eller på rivjernet. Hell sitronsaften over sellerien, så den ikke blir mørk
Hell så av melken og mos jordskokkene med stavmikser. – en liten neve pekannøtter. Spe på med fløte og smør og smak til med, salt, pepper, sitronsaft og trøffelolje
(se også Kanelkake med karamelliserte pekannøtter og yoghurtkrem). Plommer i konjakksaus med vanilje. Tilbehøret er min yndlings-yoghurtkrem og herlige karamelliserte pekannøtter
I denne oppskriften har jeg byttet ut youghurt med mager kesam, tilsatt chiafrø og pekannøtter, og brukt sukrinmelis som søtning, så om grøten ikke var sunn nok fra før, så er den hvertfall det nå
Dette er en søt og myk formkake med nydelige smaker av banan, pekannøtter, vanilje og lønnesirup. Jeg anbefaler å begynne uken med å lage denne deilige banankaken på mandag
Tilbehøret eller topping til blomkålsuppen er sprøstekt serrano og røstede pekannøtter, men du kan selvfølgelig bytte ut med andre type skinke eller nøtter, for eksempel krydret chorizo og valnøtter
Har du prøvd å bake med gresk yoghurt. Her har jeg laget en nydelig kake som ikke bare blir saftig på grunn av yoghurten, men som dessuten får deilig julesmak av kanel, valnøtter, en skvett whisky, et lag melisdryss og karamellisete pekannøtter på toppen
Denne gangen er det mandler som har fått seg en omgang med hooningen. Dette er skremmende godt, så lag like gjerne en dobbel porsjon med en gang sier jeg bare
Rikelig med perfekt rosastekte andebryst, appelsinsaus,Clothildes ristepoteter som forøvrig er verdens beste, og plenty med flotte krispy aspargesbønner som ved siden av erter er den grønnsaken som virkelig funker selv om man kjøper den i frossen tilstand
Sunnere boller medpekannøtter og karamellsaus. Varm melken ganske godt,ha den i bakebollen og kjenn at tempraturen blir lunken sammen med gulrot og eple
Jeg kommer med nok en dansk oppskrift. Danskene er gode med mat, og har også historisk sett hatt et større spillerom når det gjelder råvarer enn vi har vært forsynt med her på berget
Kommentarer
Logg inn eller Registrer deg for å skrive en kommentar.