Pai er en veldig grei måte å variere mat på. Det meste av grønnsaker er godt i en pai, og det kan byttes ut og tilsettes alt mulig for å tilpasse smak og behag
Detter er en rett med det eg fant i kjøleskapet. greit å få tømt litt av og til. )ca 250 g sellerirot, kutta i tynne stavar 1/2 gulløk, ca 75 gca 150 g bacon, kutt i små bitarca 3-400 g kjøttdeig150 g sopp, kutt i passe bitar3 fedd kvitløk, finkutt eller bruk presse2,5 dl fløte150 g creme fraiche100 g smøreostsalt og pepper (evnt anna krydder)smør til steikingost til toppingServeres med en god salat
(4 pers. ) 250 g hvetemel1 ts gurkemeie1 ts malt spisskummen125 g smør1 egg2-3 ss kaldt vann3-4 kyllingfileter i biter1 stor hakket løk2 ss karripulver1 ts malt spisskummen1 ss hvetemel3,5 dl hønsebuljong1,25 dl kremfløte1 ss mangochutney200 g søtpotet i terninger, kokteBland mel, gurkemeie og spisskummen
Kvart år får vi ein veldig hyggeleg invitasjon. Ei av mine fine kusiner inviterer til førjulsselskap. Der serverer ho gløgg, pølser til barna og ei fyldig kyllingsuppe til dei vaksne
Hvis du tar bacon, fløte, sopp og pasta hva får du da. Jo, en dritdigg middag skal jeg si deg. Ikke verdens sunneste, så kanskje du bør spare den til helga
Hei. Ørret og laks er veldig allsidige fisker, så de kan brukes i de fleste retter. Her er min oppskrift på ovnsbakt pasta med grønnsaker og ørret/laks
Gulrot, sellerirot, purreløk, rødløk og fennikel skrelles og kuttes i medium terninger. Fres sammen med finkuttet hvitløk, hakket timian og estragon i medium varm panne med olivenolje
1 falukorv eller 4-6 røkte kjøttpølser skjæres i små biter1 brokkoli7dl makaroni snarkokt eller etter eget ønske, kokes møre i lettsaltet vann2-3 eggRevet gul ostLag hvit saus av
Hverdagene kan lett bli hektisk med mange gjøremål, da er dette den perfekte retten til middag. Liker best å bruke kyllingfilet da dette er lyst og nydelig mørt kjøtt som passer perfekt å woke